Beihai-parken

Igår var vi i Beihai-parken. Vi försöker att göra utflykter på helgerna när Thomas är ledig från jobbet. Tyvärr är det ungefär 1 miljon kineser som också tycker det är en bra idé. Men hur som haver så begav vi oss iväg. Vi körde ner till Sanlitun och parkerade. Mycket lättare eftersom vi nu hittar dit och de har ett bra parkeringshus. Sen tog vi en taxi till parken. Beihai-parken tillhörde en gång den Förbjudna staden och inrymmer otroligt mycket kultur. Vacker är den också, omgiven av sjöar. Vatten ser man inte mycket av i Peking annars, annat än vallgraven runt Förbjudna staden då. I Beihai finns otroliga tempel och paviljonger att vandra i. Men en varning måste utfärdas till alla småbarnsmammor som kan tycka att detta är ett utmärkt utflyktsmål. Åk inte hit själva med barnvagn, bärhjälp behövs. Det är mycket kuperat om man ska se allt. Och framför allt har man en otrolig utsikt över Förbjudna staden uppifrån höjderna i parken. Eftersom vi har barnvagnen med till Elin så bar Thomas vagn och Elin uppför allt trappor och backar. Och som vanligt när min kära make är i farten så går det fort. Noel och jag kom småspringande efter....


Ja, ni som känner oss ser en man med kamerafodral på ryggen och barnvagn under armen... Och så en Noel i blå tröja kämpandes uppför alla trätrappor.


Vackert så det förslår. Jag upplevde det nästan lite filmiskt...


Ja, ja, mamma är du klar snart? Hur länge ska jag posera här, jag har annat i tankarna....


Här ser man hustaken på Förbjudna staden mellan alla träden.

Jag var mycket glatt överraskad över denna utflykt och alldeles upprymd när vi drog oss från parken. Vi gick ut genom östra grinden (inte den vi gick in genom) och skulle hitta en taxi tillbaka till Sanlitun. Men tji fick vi. Inga taxibiliar fanns. Så där gick vi bredvid Förbjudna stadens utkanter med alla försäljare av diverse onödiga saker som de enträget försökte pracka på oss och letade taxi. Men icke, den dröjde bra länge och vi var både trötta, hungriga och extremt varma när Thomas slutligen sa att jag betalar vad som helst bara vi får en bil. Vi hade betalat 25 kronor till parken, därifrån skulle de ha 100 för att köra oss exakt samma sträcka. Snacka om tillgång och efterfrågan, och även den trötta blicken från en barnfamilj gjorde väl sitt till. Men här slog ekonomen till och sa att det går vi inte med på. Vi gick några kvarter till och fick ner priset till 60 istället. Även om detta dock förstörde lite av helhetsupplevelsen så var det en underbar utflykt och dag!



Kommentarer:

1 Petra:

skriven

Såg verkligen fint. Vilka fina foton ni tar!

2 Thomas:

skriven

Köpte ny kamera innan vi åkte, en Sony NEX-5. Me like :-) Tyvärr blir bilderna rejält komprimerade och förstörda när vi laddar upp dem här.

Kommentera här: