Första stora shoppingrundan

Igår var jag iväg med en nybliven vän på första stora shoppingrundan! Hurra! tänker nog de flesta tjejer nu, men så roligt var det inte. Colleen, en amerikanska som är här med sin make och 5 barn, visade mig alla sina bästa affärer för matinhandling. Så vi besökte lilla frukt- och grönsakshandlaren och kom ut med vindruvor, bananer och underbara små tomater samt potatis till det stora priset av 15 svenska kronor! Men här gäller det att lära sig lite mandarin om man ska klara sig utan för mycket huvudvärk.

Nästa stopp var stora mataffären med de låga priserna. Hon talade snabbt om att de affärer vi handlat i är "over priced" även om vi då tycker att de har varit fräscha och inte alltför höga priser med svenska mått mätt. Har väl ungefär varit samma priser som hemma, förutom på kött som är betydligt lägre. Fisk däremot ska vi inte prata om. Hua mig vilka mardrömspriser. Tur att man inte är beroende av det för proteinintaget. Undrar just hur det går med intellegensen när man inte kan äta fisk.....

Det är väl såklart inte världens roligaste syssla att handla men den stora behållningen var att vi faktiskt påbörjade en ny vänskap. Vi var ute i 2,5 timmar totalt varav vi spenderade ca 40 minuter i bilen pratandes. Vill inte tänka på de frysvaror vi hade i kassarna, men de klarade sig faktiskt bra. Imorgon ska vi hem till dem på kvällen. Ska bli kul! Det är första familjen som vi umgås med och de har en son på 3 så det blir väl utmärkt för Noel att leka med. Han är lite perplex över att alla pratar engelska. När ska jag hitta någon att leka med mamma? Stackarn.... Ibland undrar man vad man har gett honom in i. Men samtidigt är det berikande att få vara utomlands, träffa nya människor, äta ny mat osv utan att bli avskräckt. Han kommer att greppa språket så småningom, i alla fall så pass att han kan leka med andra. Barn är ju flexibla - mycket mer än vi vuxna.

Noel konstaterade idag att han faktiskt hade glömt att tala om för moster Tinna att han skulle vara borta i 6 månader. Så moster, nu vet du det! Ibland är livet enkelt!

Kommentarer:

1 Ewa:

skriven

Så roligt att ni träffat nya vänner! Du har helt rätt, leken är ju ett "internationellt språk", det behövs inte så mycket ord! Killar har ju dessutom rätt lätt, de brukar ju gilla ljudeffekter (bilar, traktorer mm), så förstår de flesta vad de menar! Idag har jag haft en helt galen dag på jobbet, så det var extra avkopplande att läsa om era upplevelser! Ha det riktigt bra och Trevlig Helg!! Kram!

Kommentera här: