Lite för barnen, lite för mamma

Igår söndag gjorde vi en utflykt till en jättestor park här i Beijing, Chaoyang park. Den ligger ner mot stadskärnan så det är en bit att åka. Men jättefint! Det kostar 5 kronor per vuxen att gå in i parken och sedan betalar man som vanligt för det man vill göra väl inne.

Vårt mål var att barnen, och då främst Noel, skulle få lite kul. Parken är enorm med en sjö, en beach volley boll plan som byggdes till OS, gymdel, parkdel, fotodel och barndel med mera. Vi fokuserade på barndelen den här gången. Men kunde hoppa hoppbort och gissa om här hoppades! I värmen så tog det nog 5 minuter innan Noel var sjöblöt i håret. Men roligt hade han! Man kunde även fiska guldfiskar vilket kändes hemskt otrevligt. Det fiskades och lades tillbaka stup i kvarten, om inte de stackars fiskarna blev stressade så heter nog jag Kalle Anka.



De hade även en höghöjdsbana som var fantastisk! Otroligt bra tillverkad, vilket gjorde att barnen faktiskt klarade av att gå runt själva utan någon som guidade dem. Det var riktigt små barn som var där och gick också. Den provade vi inte den här gången. Vi tog oss istället till karusellandet. Noel och jag åkte berg och dal banan i Tarzan land och så åkte något där man sprutade vattenkanonser till Noels förtjusning!



Dock var det ca 38 grader varmt så det kostade på att gå runt där. Vi tog en lunch i parken. 4 grillspett och en kartong nudlar till priset av 35 kronor! Fantastiskt gott! Alla åt och var nöjda, till och med Elin. Sen gick vi mot parkeringen och passerade the Century Fountain. Där fotograferar alla brudpar sig. Vi passerade nog ett 10 tal när vi gick mot bilen. Stackarna, som ska stå och "modella" i denna värme och se så där behagligt lyckliga ut! Men det var vackert att se. Denna del var för barnen. Resten för mamma. Stackars pappa fick bara vara chaufför idag. Men han njöt nog av att spendera dagen med barnen och frun!! ;)

Som sagt så var nästa del till för mamma - shopping!! Vi tog oss till ett shoppingmecka för turister, Yashow clothing market. Vi gick in utan att förvänta oss något mer än att vara stenhårda i vår prutning. Syftet var egentligen att kolla läget men väl där så köpte vi lite till barnen, t-shirts för 25 kronor, en klänning till Elin för 30, träningskläder till mamma och pappa så de kan fortsätta jogga. Joggningen kanske går lite bättre med nya kläder?! Inbillning eller realitet så klarade jag faktiskt att springa hela rundan utan att gå senare på kvällen, till min förtjusning. Nu kanske man har fler anledningar till att shoppa?? Det var en trevlig upplevelse och en som alla som hälsar på säkert vill se och ägna sig åt! Men utan barn, eller så är de en bra prutsak då alla vill hålla och gosa....



Yahow ligger i ett jättemysigt område nere i Beijing som heter Sunlitun. Mitt på torget fanns en fontän som sprutade vatten till alla barns stora glädje, så även vår sons. Det är så klart jätteskönt att svalka av sig i värmen.

På kvällen var det min tur att snöra på mig skorna och dressa om i nyinköpta kläderna och ge mig ut. Trots värmen var det underbart. Det kändes skönt att ge sig ut och springa och det blev ju inte bättre av alla uppmuntring från de jag passerade (eller passerade de mig?). Här hälsar man ju på alla, så det blev en del Ni hao på vägen. Men turen var vacker. En kväll där solen så smått började dala neråt över Beijing och man såg alla plan komma och åka med antingen förvantansfulla eller nöjda turister. Man blev nästa lite smått filosofisk när man sprang hemåt mot lägenheten och en lugn kväll med barnen och maken! En nästintill perfekt dag i Beijing.

Kommentera här: