Fantastiska fantasi

Barn är förunderliga. Ibland har de en hel leksakslåda med bilar och annat roligt men vad leker de med? Helt vanliga kökssaker och annat de hittar hemma. Idag förvandlades Noel till Riddare och lillasyster blev hans princessa. Hon fick hjälp med att stoppa in nappar, och då i plural. Ju fler desto roligare tyckte Noel och bättre tyckte lillasyster princessan.


Durkslaget blev en hjälm och skohornet svärdet. Sen var det bara till att vara ridderlig! Mamma behövde dock durkslaget så så småningom så fick hjälmen ta en paus i lekandet!

Lillasyster vill ju också fotograferas och hon älskar att posera och smajla upp sig inför kameran.


Idag har vi haft mindre roliga händelser här hemma. Tang, vår ayi, beställde nytt vatten till bubbelmaskinen (som Noel kallar den för trots att den inte producerar bubblor) eller vattenmaskinen. Toppen! Men efter ett tag så upptäckte jag att havla golvet var fullt med vatten. Så vi gör om hela proceduren med att sätta i den nya flaskan. Torkar upp allt vatten från golven, med sopskyffel coh sopen! Av alla saker... Hur olika man är! Och Tang går hem. Och jag får torka ytterligare vatten från golven. Så när 1/4 av vattenflaskan var urrunnen så tröttnade jag och tog ur flaskan. Så nu inväntar vi en ny flaska som ska levereras. Men golven är i alla fall rena!

Farbror Micke har fullt upp här på dagarna och kvällarna. Ständigt nya äventyr ensam i "lilla" Peking. Vi får nya historier varje kväll. Tänk vad man glömmer fort! Men på kvällarna så ska det målas med farbror Micke och det ska pysslas i Mamma Mu bokstavsbok med farbror Micke.


Här målas det friskt på Noels julklapp som han fick på julfesten i området. Typiskt kinesiskt motiv. Samma siffertavlor som man själv målade som liten. Fast jag var nog några år äldre... eller yngre, hur man nu väljer att se det!


Pappa han fick pussla med Elin när han kom hem. Då vill mamma gärna ha lite egentid. Eller bloggtid... Men när man pusslar med Elin får man vara snabb. Hon tar bort fler pusselbitar än man hinner placera dit. Bra träning i multi-tasking!

Kommentera här: