Buzz och Buddha

Jomen då var vi där igen. Disney Hong Kong för sista gången. Vilken skillnad i besöksantal om man jämför med igår. Tur att vi hann åka en del igår för idag var det mest poserande! Men det har varit en trevlig dag även om vi har haft två lite tröttare barn idag. Noel studsade dock av glädje när han fick posera med Buzz idag!


Och enligt alla kineser så ska ju föräldrar och vuxna också vara med så mamma fick vara med på ett hörn. Nåväl låt gå då även om det känns aningen konstigt att posera med barns idoler. Men här så ser vi fler vuxna i köerna till dessa aktiviteter än barn. Det går kanske ett barn per 10 vuxna!! Otroligt!


Näst på tur var Musse. Noel valde Musse framför Långben, Mimmi och Nalle Puh men vi har ju pratat om Musse så mycket och på hotellet blir man ju smått intoktrinerad av Musse Pigg. Hans öron är överallt! Underbara logga det har blivit till hotellet. Och vad de kan komma på! Får nog bli ett avsnitt om bara det om jag inte har annat att skriva om!


Långben kom med på ett hörn eftersom det inte var så mycket kö till honom. Och Noel studsade av förtjusning när vi kom fram! Underbart med barns glädje. Men vi har också kännt på lite 4-årstrots som kommer fram när han är extra trött. Och så har vi lilla Snutt-Fia som inte äter igen. Hon har haft en bättre period men nu är vi tillbaka igen till matvägran. Men magen är lite si och så och så gräver hon i munnen så vi hoppas att det ger sig om det poppar upp någon tand här snart. Annars blir det svälkost för lillan. Det blir alldeles för mycket kex och söta saker för att få i henne något, kinesernas yoghurt är väldigt söt den också. Men hungriga barn är gnälliga barn så vad gör man?

Nåväl, nog om detta. Vi var lite kulturella idag också. Vi tog oss till The big Buddha. Och Big var han denna Buddha. Vi tog en taxi till stället där han stod då Thomas tyckte att det var krångligt med tunnelbanan med flera byten. Mitt under färden så säger Thomas till chauffören att du kör väl oss till linbanan som går upp till buddhan? Nej, säger han "too much people, better go by taxi och down with the cable car". 40 minuter skulle taxiresan ta och då började ekonomen i mig att protestera. 40 minuter i taxi det kommer att kosta 250 kronor. Jaha, nu fick han väl sin dags körning. Strunt i det säger min make som hävdar med bestämdhet att det får kosta vad det vill nu åker vi med taxi. Och visst, vad gör man halvvägs dit? Vi åkte upp för ber, ner för ber, och så upp för fler berg innan vi kom dit och vi fick se en hel del på vägen. Vad resan kostade? 236 kronor! Men om han var värd det! Jisses, hur har de fått dig denna staty? Eller har munkarna byggt honom?


Ner tog vi linbanan. Vilken makalös utsikt! Det tog ungefär lika lång tid att åka linbanan ner som det tog att åka taxi upp och det skilde inte mer än 30 kronor på priset och då har vi inte räknat med priset för tunnelbanan till hotellet så summa sumarum så blev det samma kostnad. Och ingen kö var det ner, så jag tänkte ju snabbt att den taxichauffören lurades även om vi inte blev grundlurade på priset. Men när vi hade kommit ner och gick ut från tunnelbanan och passerade kön som ringlade sig fram så kunde vi bara konstatera att om vi kommit till den kön så hade vi inte sett något Buddha. Det var i alla fall minst 2,5 timmars köande innan man nådde linbanan! Så jag måste, även om det smärtar, ge min make rätt! Trots att ekonomen skriker. Det var en lysande upplevelse! Tack.

Kommentarer:

1 Camilla:

skriven

Vad mycket roligt ni får se! Passa på och njut. Det kanske är svårt att ta in allt på en gång, men ni får väl bearbeta upplevelser när ni kommer hem. Här hemma går det sin vanliga gilla gång. Jobbar, sover, äter.... och bygger kök. Pust, rätt så jobbigt, men kul också. Ska bli roligt när det är klart. Kramisar Camilla

Kommentera här: