Kärt besök återvänder till Sverige

Idag vinkade vi av mormor och morfar som återvände till gamla kära Svedala efter 12 dagar i Kina. Noel har redan frågat var mormor och morfar är och när han får träffa dem igen. När kommer de hem? När åker vi till Sverige? Och så börjar han sakna sina kompisar på dagis. Jag vill leka Angry birds med Vincent konstaterade han idag.

Hösten har kommit till Peking. I söndags hade vi riktigt ruskväder med regna och blåst och kyliga. Men igår och idag har vi haft idel sol och ca 15 grader så det har varit riktigt härligt höstväder. Det kan man stå ut med! Vi får hoppas att det håller i sig till nästa besök som kommer på måndag.

När vi kom hem från flygplatsen idag stod det två madrasser utanför dörren. Vi hade frågat om komplexet här kunde hjälpa till med extrasängar när vi får 4 personer hit på måndag, farmor, farfar och Alex och Sally. Det kunde de inte. Ibland är det svårt med kineserna. Varför åker du inte och köper extrasängar på Ikea var deras svar. Just det, vad ska vi med dem när vi åker hem om 3 månader? Men då kom vi på att vi faktiskt har lämnat tillbaka två madrasser när Thomas flyttade in. Så dessa ordnade de fram, dock mot en bäravgift på 50 kronor! Så nu har vi två dubbelmadrasser stående här i lägenheten i väntan på Alex och Sally. Skönt att det ordnade sig. Vill verkligen inte köpa på oss onödiga saker som vi ska bli av med om 3 månader när vi styr kosan mot Sverige igen.

Kommentarer:

1 Michael:

skriven

Hoppas ni sparar madrasserna nu...?

It might come in handy!

Kommentera här: