Lite smått och gott

Nu har vi varit runt på en hel del olika sevärdheter. Det finns mycket att se i Peking och vi måste hinna med lite medan mamma och pappa är här på besök. Söndagen försvann på grund av sjukdom som sagt men på måndagen var vi fit for fight igen. Då begav vi oss av till Sommarpalatset. Taxichauffören körde oss dock till fel sommarpalats så vi hamnade i palatsets trädgårdar istället för själva palatsområdet. Det tog oss ett bra tag innan vi fattade att vi var på fel ställe. Men det var fint även om det inte var helt klart. Vi hann dock fika lite i solskenet och ta en härlig båtfärd på den grävda sjön!


Fikadags i palatsträdgården. Härlig dag!

Det fanns otroligt mycket blommor överallt. Även om de satt i krukor. Vi förundras ständigt över alla blomsterarragemang som Peking har. Det är längs vägarna till och med.


Gissa hur många kineser som passade på att ta kort på barnen?

När vi väl lurade ut att vi kommit fel så tog vi en ny taxi och åkte till det "riktiga" sommarpalatset. Och direkt när vi kom u tanför så konstaterade vi att vi borde ha fattat att vi var på fel ställe tidigare. Men, men vi fick ju se lite mer. Sommarpalatset kryllade av människor och turistgrupper. Det går inte att gå runt överallt. Speciellt med två barn. Palatset är inte ett, vad vi menar, palats utan mer en mängd olika byggnader utspridda.


Vackert så det förslår!

Vi vandrade runt lite och slutade med att titta på marmorbåten.


Igår tog vi oss ner till området runt Lamatemplet och Kunfuciustemplet. Vi gick in i Lamatemplet och det var otroligt vackert. Vi hade tur som fick både se och höra munkarna innan de gick in i templet för att be. Det fick mig att tänka på boken Eat, Love, pray. Undrar just hur det skulle kännas att besöka och bo i buddisttempel? Det är nog lugnt och fridfullt men jag skulle nog bli väldigt fnittrig av allt mummel och att sitta tyst så länge.


Det är nog betydligt fler som skulle behöva lite tid för reflektioner och bön i allmänhet.


Det var en tapper kille som hängde med. Han gick mycket och var så duktig!

Efter lamatemplet så promenderade vi ner mot klock- och trumtornen. Vi trodde inte att det skulle vara så mångt. Alla vi frågade sa att det tar 10-15 minuter, hur många 10-15 minuter vi än hade gått så till sist antog vi att om vi tog taxi så skulle vi väl vara framme. Och mycket riktigt precis när vi dividerade huruvida vi skulle ta en taxi sista biten eller inte så såg vi trumtornet. Men man ska nog lära sig en läxa, lite aldrig på en kines som säger att det tar 10 15 minuter!


Bakom trumtornet så hittade jag på denna reklam för Man's underwear. Om det nu är en affär eller inte återstår att se...

Vi gick aldrig upp i tornet utan lyssnade till trummorna och gick sen ner till sjön som ligger bakom tornet. Där öppnade det upp sig ett jättemysigt område mitt i Peking. Lugnt och skönt men ändå fullt med liv och rörelse. Det var fullt med kaféer och barer och folk som strosade. Ett och annat brudpar såg vi också.


Underbar dag för att strosa runt i dessa kvarter!



Efter tisdagen så var det två trötta barn kan jag säga! De somnade vid sidan av varandra till pappas sagoläsning!

Kommentarer:

1 Camilla:

skriven

Åh, vilka små godingar! Sovande barn är så söta. Jag förstår att de var trötta, det skulle t o m en vuxen bli efter allt promenerande och alla intryck. Va mycket spännande och fint ni får se! Man blir riktigt sugen på att åka dit på semester någon gång.

2 syrran:

skriven

Mosters gullungar!!!

Kommentera här: