Hem, ljuva hem

Äntligen har vi satt foten på svensk mark igen efter 6 månader i Kina. Det var härligt att andas hög, klar om än lite kall luft. Luften i Peking blir aldrig sån här, inte ens under de bra dagarna. Sorgligt för alla som bor där. Men ännu mer sorgligt är att man inte tänker på det förrän man är tillbaka till den härligt friska och rena luften...

Det är trots allt med blandade känslor man kommer tillbaka. Vi har haft det fantastiskt bra under dessa 6 månader. Mycket tid tillsammans trots att Thomas har jobbat mycket. Men vi har ju också haft hjälp med städning, tvättning och strykning så all tid på helgerna har vi spenderat tillsammans. Det är en otroligt stor förmån! Man kommer så mycket närmare vandra när man gör saker ihop. Tänk vilket liv vi egentligen lever här hemma i Sverige! Två heltidsarbetande föräldrar, barn på dagis heltid, ett hus eller lägenhet att pyssla i, städa, tvätta, stryka, laga mat, handla och så däre mellan ska man hinna leka med de små och prata med varandra som vuxna! Pust, jag blir trött bara jag tänker på det! Ibland undrar jag om det är värt det? Kanske skulle man trappa ner lite, säkna kraven och standarden och få mer tid ihop. Helt klart kan man ju konstatera att investerad tid i familjen är så mycket mer än investerade kronor i möbler och status hemma. Kanske kan bli ändring på detta nu när man sett vilken skillnad det faktiskt gör. Vi lever i ett fruktansvärt hårt pressat konsumtionssamhälle där man hetsas till att hela tiden handla. Vad behöver man egentligen? Tror man ska tänka till lite extra men det är ju lätt att säga nu när man fyllt sin shoppingkvot för tid och evighet! Nä, men vad jag ville få fram är att man nog ska tänka igenom sina livsval lite bättre och spendera tid med nära och kära. Det är det som räknas när vi sitter där på hemmet gamla och trötta och minns vårt liv.

Nog om detta. Sverige, äntligen är vi hemma!

Kommentarer:

1 Barbro Malm:

skriven

Bra skrivet!

Jag har med stor behållning följt din blogg. Lycka till i fortsättningen.

2 Mia:

skriven

Roligt att även få höra hur du upplevt hemkomsten till Sverige - mycket tänktvärt.

Tack för allt roligt och intressant som du förmedlat från ert halvår i Kina!

3 Petra:

skriven

Välkomna hem!! Förstår precis vad du menar..men vad svårt att få till ändå när vardagen snurrar på med div ansvar o förpliktelser!!

Kommentera här: