Fika och kvällsmat

Idag har vi haft en aktiv dag. Vi började med att åka ner till Silk market. På Thomas förslag!!! Men det var mest för att jag fått tipset om ett glasögonställe där och dessutom så var Thomas fortfarande negativ till stället från sitt första besök där i somras och behövde överbevisas att det inte var så hemskt. Vi kom dit och blev genast överösta av försäljningsförsök. Ojojoj, nästan värre än vi är vana vid och det bekräftade Thomas intryck. De "slängde" Canada Goose jackor på oss för 200 kronor. Visserligen fjolårets modell med vad gör väl det? Det är bara innerfordret som är skillnaden. Men inga jackor den här gången. Utan raka vägen upp till glasögonavdelningen.

Där hittade vi båset vi sökte och Vivian som vi fått tips om tog hand om oss. Jag sa inte vilka vi var eller vem som skickat oss först. Så givetvis försökte hon att trissa priset, och inte lite heller. 600 kronor började hon på. Nej, aldrig sa jag och hon kom ner till 400 kronor. Men när jag nämde Sofie och Markus (tack båda förresten!) så hoppade hon glatt fram och skrek Sophie! och gav mig en kram. Sen var det full fart framåt. Vad vill du ha? 200 kronor givetvis! Så det blev till slut ett par vanliga glasögon och ett par solglasögon med styrka. Ledsen Ann-Sofie men billigare än så här blir det inte! Får bli hos er nästa gång, när styrkan har ändrats...

Sen åkte vi hem efter en snabb lunch på Silk market och en snabbdiskussion på kinesiska med parkeringskillen som tycket vi stått parkerade för länge! Nåväl hem så Elin fick sova lite. Och vi packade ihop en massa kläder och böcker och leksaker som ska gå till välgörenhet i inre Mongoliet och så åkte vi till våra amerikanska vänner. De bjöd på fika! Det är så roligt när man får inbjudan - Do you want to come over for some fika? Självklart, de åker snart till USA (18/1) och vi till Sverige så det är väl bland de sista gångerna vi träffar dem. Sorgliga tanke. De har blivit väldigt goda vänner. Enkla vänner! Vi kan sitta där och prata timme in och timme ut om allsjöns massa saker och vi märker inte ens att tiden går. Hoppsan, klockan är 19.30 vi kanske skulle hem och lägga några barn... Vi hade bakat schackrutor och tagit med. Vi har helt enkelt jättetrevligt och skulle säkert ha kunnat stanna 4 timmar till.

Jag har så smått börjat fundera över saker som ska med hem och vad som inte ska med. Vad som behöver shoppas i klädväg till barnen innan vi åker. Det är ju bara dumt att inte handla det här när priserna är som de är! Men det börjar dra ihop sig. Lite mer än 3 veckor kvar. Vi har bokat flyget idag så nu börjar det kännas verkligt. Kommer att kännas konstigt men samtidigt skönt!

Kommentera här: