0 Läs mer >>
Igår anlände vi till Hong Kong, trots allt! Det var nog med nöd och näppe vi hamnade här. Piloten cirklade några vändor innan han gick in för landing. Tids nog fick vi veta att det var en orkan på väg in över Hong Kong. Taxi var inte att tänka på, de som stod i kö hade stått i 1,5 timme redan och inga bilar kom... Shuttle stod vi och väntade på eftersom vi fått den rekommendationen men efter ett tag ringde vi hotellet och de gav sig inte ut för att hämta någon. Vi fick helt enkelt ta tunnelbanan och sedan gå till hotellet! Underbart men 2 stora resväskor, 2 barn, 4 handbagage, 1 barnvagn och 1 fru som Thomas konstaterade. Tunnelbanan tog vi och den gick men när vi klev av visste vi inte var vi var eller hur vi skulle komma till hotellet... Telefonens GPS angav en stor sväng runt motorvägen. Så jag stegade fram till första bästa människa och frågade och efter lite tvekande och förklarande så kom vi fram till att de bodde på samma hotell och var på väg dit nu. Men de skulle gå. Okej sa vi vi följer efter er. Så Noel fick gå under paraply med den ena tjejen. Hennes mamma (?) tog Noels handbagage och jag barnvagnen med Elin. Stackars Thomas resten. Sen travade vi iväg. Tur för oss att vi träffade på dem, de hade en genväg vi aldrig skulle hittat. Fram kom vi 10 minuter senare blöta in på skinn och ben, checkade in och beställde room service. Så det blev en upplevelse allt annat än väntat... Men spännande att ha upplevt. Nu hoppas vi att det ska passera så att vi kan gå på Disney med barnen som lovat.
 
Just nu är allt stängt i Hong Kong. Ingen går ut. Det står 200 taxibilar på rad för att ingen kör dem. Grenar och löv ligger överallt. Det blåser fortfarande lite men avtar hela tiden. Thomas tog en promenad föratt möta sin revisor men det var heltstängt. Så länge det är varningsnivå 8 går ingen ut. Vi ser dock att bussar kör och att lite är på gång. Så hoppet finns!
 
Tänk vad som kan hända när man är ute och reser! Och vad skönt att det gick så bra!

Orkan varning i Hong ...

0 Läs mer >>
Ja idag klockan 12 så öppnade himlen sig och den har fortfarande inte stängt sig. Det har fullkomligt öst ner här halva dagen och det börjar synas på vägarna. Som alltid i asien så när det regnar så regnar det. Här pratar vi inte om några millimeter i mängder, nej här har det gått svallvågor på vägarna när bilarna kört! Men som tur är för oss är det ju varmt regn. Oturen är att det ser ut att hålla i sig. Men vi får väl se.
 
Idag har vi ätit lunch med Peter och Anna Friberg. Trevligt och mysigt på vårt egna favoritställe i Ritanparken. Tror de tyckte om det också. Det är alltid roligt att sitta ner och prata och höra hur andra uppfattar Kina och att arbeta här. Efter lunchen så åkte vi upp till våra gamla kvarter där vi klippte Noel. Nu är han snygg, kortklippt skolpojke. Vi måste hitta lite frisyrgelé så vi kan hotta till honom lite. Men snygg är han vår lilla gosse. Efter detta så åkte vi hem till Anselmo familjen och har umgåtts med dem fram till ca 18.30 tiden då vi åkte hemåt.
 
Det gick inte fort på grund av regnet. Bilarna kör med varningsljusen blinkande i högan sky på grund av sikten. Vet inte om det tillför eller själper men såna är reglerna här. När vi kom in på Sunlitun vägen gick svallvågorna höga när bilarna körde fram i sakta mak. I vårt garage stod de barfota och dammsög och skyfflade vatten ner i soptunnor för att bli av med det. Kreativt! Hur var det nu med Pentaporten i Skövde så fort det regnat i 30 minuter?!? Hålla lite har vi ändå att lära av detta enorma land!
 
Imorgon har vi lite fix kvar innan vi åker och möter Anselmos för en trevlig eftermiddag och tidig middag på kvällen. Vem vet när vi träffar dem igen?
 

Åh regnet det bara ös...

0 Läs mer >>
 
Jag hade lovat Noel en väckerklocka om han lärde sig räkna till 30 och det kan han nu så idag begav vi oss ut för att shoppa en väckarklocka. En snygg Angry birdsklocka blev det! Noel var nöjd och glad och säger nu att han kan klockan också. Alltid en positiv bieffekt av det hela. Elin fick en söt Hello Kitty ryggsäck hon kan ha till dagis i höst. Sen handlade vi lite kyckling, helt otroligt förundrad över hur billig den kan vara fortfarande, och gick hem för att laga kvällmat.
 
Det har varit jättevarmt och kvalmigt idag. Kändes som att gå ut i en bastu när vi steg utanför dörren. Men inte klagar vi när vi ser prognoserna i Sverige! Det blev en kycklinggryta till kvällsmat när Thomas kom hem. Sen gick vi ut för att strosa lite i kvarten och köpa några tröjor till Noel. Den killen växer snabbare än vi kan handla känns det som. Men det är ju positiva problem...
 
Efter shoppingen gick vi till fontänen igen. Klockan var 20.30 och det kändes som hela Peking var där - eller i alla fall halva. Kul med så mycket folk och liv och rörelse. Massor av människor som fotade barnen som vanligt. Det blir konstigt igen att komma hem till ett land där de inte noteras lika mycket. Eller så blir det skönt. Men det är ju trevligt att få höra att man har fina, söta och underbara barn!
 
Imorgon ska vi träffa Anna och Peter i Ritanparken för en lunch. Söndag Colleen och Dan med barn och eventuellt en gemensam middag med våra gamla grannar. Det blir hektiska sista dagar innan vi flyger vidare till Hong Kong. Det känns som jag kommer att sakna Peking den här gången...
 
Riktigt trevligt att se lite folkliv! Skönt med värmen då folk är ute lite mer än hemma. Notera varumärkena som lyser i mörkret. Ingen dålig reklam...
 
Ibland ser han allt bra galen ut vår lille kille. Men söt är han och charmig också! Och så roligt det kan vara med vatten...
 
 
 
 

Folkliv i Peking

0 Läs mer >>
Idag har vi lekt i fontänen på torget vid Sunlitun Village. Gissa om det har sprungits och hoppats och studsat och lekts! Vi tog en lugn förmiddag och åt lunch hemma. Tanken var att Elin skulle sova lunch hemma i kylan innan vi gick ut men så blev inte fallet. Det föll inte den lilla damen i smaken att sova så vi begav oss ut till Sunlitun Village där de har en jättestor fontän med hoppande vatten. Nedpackat var badkläder så vi bytte så glatt om och in i vattnet bar det. Det tog någon minut innan Elin helt hade fattat galppen och tyckte det var kul men sen var det ingen hejd på det. Jösses vad de blev fotograferade! Men så är de söta också. Det gör väl sitt till att de var de enda två blonda barnen på hela platsen!
 
Sen somnade Elin i vagnen totalt utmattad. Vi gick till Yahow för att kika på väska till moster Tinna. Hittade väskan och köpte två, en till Tinna och en till hennes kompis. Sen blev det ett skärp till mig så jag kan slänga mitt gamla som är trasigt och 6 par skor till mig! Så nu slängdes ett par skor också, har aldirg riktigt trivts i dem. En plånbok blev det också. Sen blev det full fart hem och en liten snack innan pappa kom och vi gick ut allihop för att äta en bit mat. Och som en liten apertif eller måltidsdryck som det slutade med att bli så fick man en happy hour drink, modell mindre!?! Trevlig miljö var det i alla fall!
 
Efter middagen blev det mera bad i fontänen och fler bilder tagna på barnen. Av med kläderna och hem i bara short för Noel och Elin fick Noels t-shirt. Sen blev den en dusch och macka och mjölk innan sovtåget tutade avfärd mot nästa dag!
 

Fontäner halleluja!

0 Läs mer >>
Tänk jag som skrev så mycket igår och allt borta...
 
Få se nu vad som hände igår. Jo det var besk hos polisen, lek på fun dazzle och en bil på yashow. Vi började dagen med 2 timmar lek på ett lekland här i närheten. Noel var en riktig kämpe till att gå dit och tillbaka. De röjde runt ordentligt och hade väldigt roligt.
 
Efter detta så gick vi till polisstationen för att få våra reistreringar avklarade. Tänk att det ska vara så svårt!? Vi hade skaffat kopia på idhandling av hyresägaren. Men ni ska inte tro att det räckte. Nej då vi måste även ha en kopia på hyreskontraktet och eftersom kalle är i sverige så blev det ju lita svårt. Inget kontrakt, ingen registrering. Oh no... Men då dök en räddande ängel upp i form av en kines som var där för att hjälpa en annan. Han började prata med dem men utan att lyckas. Så sa jag att vi bor hos en kompis som är i svreige och fick då skriva ner hans namn. Jag tackar någon makt där ovan för att jag kom ihåg kalles efternamn. De letade i datorn och hittade tydligen något för jag fick fler frågor om kalle. Har han en dotter? Ja sa jag och skrev upp almas namn. Detta verkade ge resultat för helt plötsligt fick de fart. Och precis då säger noel, mamma elin har bajsat. Ja vad gör man. Som tur var så hade humöret hos poliserna vänt och jag fick låna deras toalett bakom lås och bom för att byta blöja. Jippie äntligen en sak fixat. 
 
Så vidare till yashow där noel fick köpa sin bil. Vi köpte några dvder också föt 7 kronor styck! Med ett löfte om att de skulle vara ok, inte camcorded. Så gick vi hemåt och skulle laga mat. Jag hade köpt köttfärs och en massa goda grönsaker och skulle precis sätta på pastavattnet när jag upptäcker att spisen inte går att sätta på.... Suck och stön, tre blodsockersvallande personer och ingen mat. Fram med mackor och sen ner till receptionen. De fixar fram en hantverkare som kommer och får igång allt efter ett tag. Så middagen var klar lagom till pappa thomas kom hem! Barnen hade sovit till 11,30 så vi hade bara ätit frukost och middag. Vi gick ut på en stros runt kvartern, bytte 3 av 6 fimer som var kass. Elin somnade i vagnen och noel höll sig vaken till 24 så var det med den kvällen. 
 
Men slutet gott allting gott!

Första dagens alla fi...

0 Läs mer >>
Älskade hatade Kina nu är vi tillbaka. Det känns lite som att komma hem, faktiskt. Jag hade nog inte riktigt förväntat mig det. Det kändes mycket bra, varmt och skönt. Liksom precis lagom. Vi hade två fantastiska barn på denna ganska hemska resa. De var snälla och glada hela resan, vilket förstås underlättade för oss. Inte en sur min på hela dagen trots den knappa sömnen ombord på planet. Noel sov nog inte mer än 4-5 timmar men har varit en riktig liten kämpe. Men nu börjar krafterna tryta.
 
Vi ankom Peking och möttes av Thomas kinesiska kollega, Wei Wei. Mycket roligt att återse ett kärt ansikte! Även om det finnas mer att önska om hans engelska, så var det självklart roligt att träffa honom igen! Få lite informaiton om frun och sonen! Han hade hyrt en stor bil och hämtade oss på flygplatsen och skjutsade oss hem till vår lånade lägenhet i Sunlitun. Efter att ha ställt in väskor och gått på toa så begav vi oss rakt över gatan till Yashow clothing market, som har ett helt våningsplan med mat - ett food court! Underbart, snabbt och billigt! Trodde vi... Det var stängt för renovering. Under 3 månader!!! Nog för att det behövdes men varför just nu?? Jag hade ju ställt in mig på bra, god och snabb mat till luncherna med barnen... Nåväl, detta till trots så hände något fascinerande. Vi hade bara stigit in genom dörrarna till Yashow (detta är då innan vi fattat att food courten är stängd) och gått ca 15-20 meter så stöter vi på Peter och Anna Friberg från Skövde! Är det inte otroligt? Här åker man till andra sidan jordklotet och det första man hör är Tjena! Och ska jag vara riktigt ärlig så tog det ett tag inna poletten trillade ner hos mig. Jag hade liksom inte förväntat mig att se dem där och då. Jag visste ju att de var i Peking, men hallå! Peking är stort... Peter och Anna var hemma hos oss innan de flyttade ner hit (för 3 år) och fick lite tips. Peters föräldrar bor på samma gata som vi i Skövde och hans föräldrar är gamla vänner med mina föräldrar! Världen är bra liten. 
 
Nåväl vi fick gå vidare och få något i oss snabbt. Sen tillbaka och ut i trafiken efter att ha hittat Kalles bil i garaget. Vi tog oss upp till gamla bekanta trakter för att få känna efter lite. Så upp mot Shunyi och förbi vårt gamla hem. Förbi mataffären och där möter vi gamla granne! Helt otroligt, två stycken oväntade möten på kort tid i Peking. Ja vad som ska man säga? Köp en triss för plötsigt en dag händer det!
 
Nu är det god natt för oss alla för att vi ska orka med morgondagen. Ska gå och väcka maken som nog har somnat med Elin. Tänder och händer är inget att förglömmma. Imorgon väntas mycket att ta tag i. Trots mycket roligt som hänt idag så har vi inte fått våra tilllfälliga registreringspapper och dessutom tog de vårt Karls parkeringstillstånd när vi skulle in och parkera. Så lite var som vanligt med Kina trots allt!
 

Kärt återbesök