1 Läs mer >>
Ni som inte gillar små kryp sluta läs här....
 
Ni andra, som står ut, och som vi läsa om alla livets upp- och framför allt nedgångar fortsätt. För nu har 50% av den här familjen behandlats för huvudlöss. Igen!! Det är självklart den kvinnliga halvan av familjen som är renlig och attraktiv för de små krypen. Till min stor förtret.
 
Igår upptäckte vi, när vi hämta Elin och Noel efter skolan och åkte med ett helt gäng till Luxol Sportcenter, att Elin kliade sig mycket i huvudet. Det brukar inte vara något bra tecken - och det var det inte. Vi hittade till och med en som kröp i huvudskalpen på henne. Så hem och tvätta med lusmedel - tack Sophie - som tog med det hemifrån Sverige!! Det kom til lanvändning. Och i morse kände jag att det kliade. Förmodligen var det inbillning, för det fanns absolut ingenting när vi kammade. Men för säkerhets skulle så gjorde även jag behandlingen.
 
Sen har vi tvättat örngott, lakan, kläder, handdukar och allt som vi varit i närheten av. Och sen ett besök på apoteket här. Nytt lusmedel inöpt så vi har om 7 dagar för efter behandlingen och dessutom anit-lice schampoo.... Till och med de thär skrivande gör att det kliar i huvudet. Tänk så små otäckningar som kan föra så mycket med sig.
 
Vad de kommer ifrån återestår att ta reda på. Det har dock skickats ut lappar vid två tillfällen från skolan....
 
Nu ikväll har barnen varit på första tillfället på simskola. Och vad bra det gick! För Noel gäller det bara att få mer träning, slappna av och andas. Men Elin gick i poolen utan att kunna simma och kom upp efter att ha tagit i alla fall 3 simtag själv. Det var en lång, smal kille som ledde simskolan. Och han var helt suvärn med barnen - klar, tydlig och inget tjafs här inte.
 
Så nu ska vi väl kunna ha 2 simkunnig barn till sommaren hoppas vi!
 
Tack och hej från lusarn här på Malta!! Ha en trevlig kväll!

Små, små saker på bes...

1 Läs mer >>
Nu har första besöket rest hem igen och det ekar tomt mellan väggarna i lägenheten. Tystnaden är så påtaglig att man nästan kan ta på den. Vad fort man vänjer sig vid att ha människor omkring sig. Och vad säker man blir på att vi människor faktiskt behöver andra runt oss, närhet och kärlek är så mycket värt. Konstigt att vi tenderar att glömma det mellan varven. Inte mist påtagligt blir det ju nu i dessa dagar när man springer på rosförsäljare, gosedjur och ballonger vart man än vänder sig. Men så är det ju också Valentindagen - Alla Hjärtans Dag! Tänk att vi måste ha en dag för att påminna oss själva om kärleken och närheten, vi-känslan i vardagen. Eller är det bara vi som springer så fort hela tiden att vi glömmer bort att ge varandra tid? 
 
Efter att vi lämnat mormor och morfar vid taxin och Elin och Noel förklarat att de redan saknar dem och mormor sätter sig tårögd i taxin, så gick vi upp till närbutiken för att köpa lite skinka, mjölk och annat smått. Och då, precis då, kände jag att jag ville ge barnen något extra. En belöning för att de är så duktiga, ordentliga, älskvärda och precis hur underbara som helst - så vi gick helt sonika in i leksaksaffären (som är typ 1000 gånger dyrare än hemma i Sverige - vilket inte säger lite....) och de fick välja en liten legolåda (ja, mamma är hård här....) bara för att det är Alla Hjärtans Dag i morgon. Och för att de ställer upp och följer med och är riktiga kämpar med språk, kompisar och allt nytt här på Malta!
 
Vi har haft en underbar dag här idag! Riktig högsommarvärme med svenska mått mätt. 21 grader, sol och blå himmel! Härligt! Men när solen försvinner känns det att det fortfarande är vinter, även här på Malta. Det blir svalt och lite kyligt i vinden. Men ändå klarar man sig bra med en kofta eller långärmad tröja. Jag njuter av att slippa vinterns slask och ojämna temperatur i Sverige och istället få sol, d-vitamin och härliga promenader längs med vattnet varje dag på väg till coh från jobbet. Jag försöker verkligen när jag är här att uppskatta allt vi har och inte klaga på det som vi saknar. Att försöka se mer positivt på vardagen och livet och påminna mig själv om det positiva istället för att fastna i det negativa. Det är inte lätt... Men sakta men säkert kanske även jag, som vanligtvis inte vill ta ut något positivt i förväg och gärna vänder allt till något negativt, kan vända på mitt sätt att se på världen och ta mig an livet!
 
Usch vad det blev mycket klämkäckt det är inlägget. Nåväl, nu ska jag ta och fixa lite kväll här med jag inväntar två barn och en make! Hoppas att ni alla därute får en helt underbar lördagskväll!

Första besöket

1 Läs mer >>
Det är en färgglad, sprakande, högljudd festival på gång i Malta för tillfället! De firar Ash Wednesday - askonsdagen eller första dagen i fastan. Barnen har lediga från skolan och det är aktiviteter, utklädda människor och parader vart man än går. Fyrverkerierna lyser upp himlen på kvällarna och vi, vi har första parkett hemifrån köket!
 
Ett besök i Valetta i söndags med biljetter till upprädande och parad var ett skönt avbrott i vardagen. Man måste beundra dem i deras ambition och engagemang! Dock var dansen lite si och så. Det var också svårt för oss att förstå då allt mellansnack skedde till största del på maltesiska.
 
 
Ballonger, färglada kostymer och dans!
 
 
Konfetti sprutade ur de flesta paradåken till alla barns stora glädje (och vuxnas också för den sakens skull....)!
 
 
Paradåken var stora och bullriga och allt gjort i papier mache.
 
Det gamla engelska påbrået är tydligt på Malta.
 
Alla gator i Valetta är raka. Detta är ett arv efter alla krig och intåg i staden. När man hör Maltas historia kan man inte annat än beundra deras positiva inställning idag!
 
Sist men inte minst måste jag ju visa skylten vi gick förbi på väg till färjan. Best equipped furniture factory in Malta!! Jo, just det - ser ju väldigt modern ut!
 
Idag ska vi ut på sightseeing med Thomas som chaufför! Så, stay tuned för mer bilder och inlägg!
 
 
 
 
 
 

Karnevalslov

0 Läs mer >>
Då har vi varit iväg på konferens i Brighton och mässa i London och är tillbaka på Malta igen. Sorgligt nog så blev det manfall på konferensen och på mässan då en influensa med feber och hosta spred sig bland deltagarna. Kusligt lite folk på konotret i fredags. Men peppar, peppar så har vi klarat oss hittills!
 
 
 
Mormor och morfar har fått egentid med barnbarnen och njutit av solen på balkongen. Det är ju runt 16-17 grader så ä man i lä så blir det riktigt varmt. Idag skulle vi ta oss över till Valletta men båten var inställd på grund av vädret. Lite tråkigt eftersom det är karneval för tillfället. Men vi gör ett nytt försök i morgon.
 
 
 
Ikväll ska vi åka hem till Hanna och Johan och deras 3 barn. Vi har hela Hong Kong teamet på besök på Malta och vi har gemensam middag där med hela gänget. Ska bli trevligt! Lite seg är man fortfarande efter sena nätter och tidiga mornar i England, men det är bara att bita ihop och ha trevligt!
 
För tillfället inväntar vi pappa Thomas och pappa/morfar Anders som är ute och går. Morfar köpte nya, bra skor idag för att slippa få ont. Det är bara sten och hårt att gå på här.
 
Nu ska jag gå och göra mig i ordning så taxin slipper vänta....
 
 
 
 
 
 

Mormor och morfar på ...