0 Läs mer >>
Så kom sista veckan här och en sista önskan från barnen var att pappa skulle följa med till Disney. De hade en del saker att åka som inte pappa hade åkt och Noel en del som inte Elin fick åka. Alltså krävdes två vuxna. Sagt och lovat vi kom iväg i tid för att vara där ungefär när de öppnar kl. 10. Men halvvägs ner till tunnelbanan i taxin kommer jag på att våra årspass är kvar hemma! Hmm, vänder taxin, Thomas springer upp igen och vi kom iväg ner till tunnelbanan igen. Tur att det inte är så dyrt med taxi här! Men oturen räckte inte med de glömda biljetterna. Nejdå taxin var tvungen att krock också!! Som tur var fungerade alla bälten i bilen och vi hade alla knäppt fast oss. Nu hade vi ingen hög fart så smällen var inte så kraftig. Men alltmer försenade klev vi ur taxin där och då, betalade och lämnade de två krockade bilarna bakom oss. Gick till tunnelbanan som förvisso var fel station men låg nära oss och kom iväg, med några fler byten än planerat. Efter allt detta var vi så framme strax före kl. 11. Sen väntade en hel (!) dag av härligt, kaotiskt Disney. God mat, härliga positiva barn, roliga åkturer och när kvällen la sig drog vi oss mot hemmet. Det blev sent hem och i säng. Men trots det så vaknade barnen vid 8. Idag ska vi ligga vid poolen på förmiddagen och sen åka in till stan och åka världens längsta utomhusrulltrappa, äta lite mat och sen dra oss hemåt och börja packa. Kanske en kortare sväng till marknaden för några sista inköp. Det är inte Peking när det kommer till shoppingen men några annorlunda ge bort presenter och barnkalasprylar kan man hitta.

Familjedag på Disney

0 Läs mer >>
Efter några hektiska men värdefulla dagar i Manila är vi åter på hemmamark i Hong Kong. Det var inte mycket vi såg av Manila och Filippinerna men jisses vad annorlunda det är mot Hong Kong. Känns som en helt annan värld. Lite som Thailand var för 20 år sen. Stora skillnader mellan fattiga och rika och riktiga ruckel till bostäder åkte vi förbi. Det är sorgligt att se vilken misär vissa bor i. Känns oändligt skönt att veta att det finns givmilda människor för de har det inte lätt. Och stan är otroligt korrupt. Kändes skönt att vi bodde på ett hotell vid sidan om kontoret, inga avstånd att ta sig. Och kontoret låg i samma byggnad som en bank, så vakter var en sak det fanns gott om.

Nja, Manila är inget jag längtar tillbaka till... Dock vet jag ju att John som är chef på Manilakontoret älskar landet. Så någon dragningskraft finns det väl!

Kändes skönt att åter flyga in över Hong Kong. Lite som att komma hem. Och då har vi verkligen inte hunnit med allt vi ville. Men det har ju ändå varit sommarlov och lite slöande har vi faktiskt tillåtit oss. Barnen orkar inte för mycket.

Idag tog vi dock båten till en ö strax utanför Hong Kong - Cheung Chau. Ett ställe som farmor Mia och hennes familj bodde på när de var här i Hong Kong som små. Kändes lite som att gå tillbaka i tiden. En makalös kontrast till den supermoderna metropolen som Hong Kong faktiskt är.

Det var skönt med några timmar på stranden, med lek både i vattnet och strandkanten. En välbehövlig dag tillsammans! Vi njöt mycket och Elin träffade på en vän på stranden. De var supersöta där de satt i vattenbrynen och filosoferade!


Mycket lek var det på stranden...

Härlig temperatur i vattnet! 28 grader i vattnet och 32 i luften! Ändå kändes det kallt att gå i...

När vi kom hem var det mycket spring kvar i Noels ben och med tanke på att det var så klart idag tog han och Thomas sig en tur upp på kullen i närheten av oss. Det är inte långt till toppen, 1 km, men det är en stigning på 250 meter si så där... Kraftig lutning men killen sprang upp!
Så här glad ser man ut när man är uppe!

Utsikten mot vårt komplex

Nu ska vi avsluta kvällen. Barnen och deras far ser på Tingeling och piratälvan innan läggdax.

Cheung Chau, stället ...