1 Läs mer >>
Idag har vi spenderat 3 timmar i Hong Kongs botaniska och zoologiska trädgård. Underbart att det finns en så stor och fin park mitt i centrala stan. När man sitter i parken så är man omgärdad av höga hus. Helt galet!

Vacker utsikt så det förslår. En oas mitt i ett livligt centrum!

Apor fanns det många olika sorter av. En del svårare att upptäcka än andra. Och inte helt enkelt att fotografera då det är galler emellan.

Lemurerna är häftiga! Går så vackert och stolt med svansen rakt upp.


En liten enklare fika behövdes i värmen. Vatten och lite frukt gör mycket för humöret!

Många vackra fåglar fanns det att titta på. Bland annat dessa rosa flamingor! Vi såg en liknande fågel som var svart och vit till Elins förtvivlan. Hon hävdade bestämt att de hade målat fågeln fel... Hur förklarar man att ingen har färglagt fåglarna...

Och en häftig gammal sköldpadda fanns i det gamla reptilområdet. De övriga reptilerna hade tagit bort förra året. Men den här sköningen och hennes eller hans avkomma fanns att beskåda.

En perfekt position för ett foto. Tackar!

Många vackra blommor fanns det också! Och varför inte passa på att placera ut två vackra barn också?

Många vackra orkidéer fanns det. Noel tyckte att farmor skulle följt med för att titta på dem. Kanske kommer vi tillbaka med henne och farfar?

Till sist fick vi avnjuta en glass med ljuvlig utsikt!

Hong Kong Bontaniska ...

0 Läs mer >>
Underbara dagar i Macao har kommit till sin ända. Det hela var lite som att leva i en drömvärld! Jag sa till barnen att de skulle titta ordentligt och verkligen uppleva allt, för det är frågan om vi någonsin kommer bo på ett så fint hotell igen...

Vilket ställe... Två lobbys - en Diamond lobby där det var show varje halvtimma. En diamant uppenbarade sig genom ett fantastiskt skådespel av vatten, rök och musik. Vi kunde titta på det hur många gånger som helst!Den andra lobbyn var Kristallobbyen. Där var stora kristaller uppställda. Underbart vackert.Men det absolut bästa var nog utomhuspoolen! Med egen sandstrand och vågmaskin. Barnen lekte och lekte och lekte. Och byggde i sanden så de andra gästerna stod och tittade. Inte många andra barn som gjorde det. Noel och Elin öste vatten och byggde viadukter och små sjöar och hade hur roligt som helst.


Vatten och handdukar fick man på plats. Likaså flytvästar till alla barn under 1,2 meter.

Vi hade en fantastisk värd som bjöd på middagar som inte var av denna värld. Det kom in förrätter till höger och vänster! Både musslor, hummer och ostron bland mycket annat. Sen blev det huvudrätt som alla valde själva och på det efterrättsbuffé! Det fanns glass, choklad och något för alla... Och allt serverat från avskildheten av ett eget viprum på högsta våningen! Behöver jag säga att utsikten var makalös?!

David Group som äger hotellet tycker att de två nuvarande tornen inte räcker till så nu har man påbörjat ytterligare ett tredje torn för fler hotellrum...

Vi blev hämtade med VIP bil och bodde i VIP rum och betalade absolut ingenting.... Men det har varit intensiva dagar och Thomas har jobbat långa dagar och sena nätter. Barnen är trötta så idag ska det bli en slappardag vid poolen och i lekrummet och alldeles vanlig mat som fiskpinnar och köttfärssås.

Macao

0 Läs mer >>
Idag bär det av mot Macao, Kinas svar på Las Vegas. Får väl se hur det ser ut i jämförelse. Thomas skulle dit på möte på söndag och eftersom det inte fanns några rum lediga tänkte vi åka över dagen. Under en diskussion med affärspartnern under gårdagskvällen så uppenbarade sig ett hotellrum helt plötsligt. Så nu ska vi bo på Galaxy hotell i Macao. Kameran är packad så jag ska ta många bilder. Hotellet har en inomhuspool med sandstrand. Barnen kommer nog ha kul! The Venetian hotell ligger ett stenkast från Galaxy så vi hoppas på en liten tur med Gondol under kvällen. Det kan nog bli en riktigt rolig resa, inte minst för barnen som nog aldrig sett hotell i den här klassen förut. Ser men spänning fram emot resan!

Macau - here we come!

0 Läs mer >>
Igår hade vi en fantastisk familjedag på Disneyland. Må vara att det var andra gången den här veckan för barnen och mig men det var faktiskt bara andra gången för pappan i familjen. Barnen de klagar ju inte heller! Och igår måste jag säga att det var en fantastisk upplevelse. Vi provade en hel massa saker vi inte provat tidigare. Och det är så mycket enklare att vara där när man är två vuxna.... Vi såg en fantastisk föreställning om Lejonkungen. Det var en live föreställning med underbar scenografi och superduktiga skådisar med fantastiska röster! Så oförväntat och ruskigt bra. Barnen var lyriska. Noel kunde knappt sitta still. En riktig höjdare som än en gång faktiskt bevisar vilket företag Disney är. De gör inget lite halvdant... Vi såg också en 3D film med Micke's Philharmonic som också var riktigt bra. Elin blev lite skrämd emellanåt av alla saker som flög mot henne. Och båda barnen ville ha bomull i öronen för att ljudet var lite högt. Men 15 minuter senare gick vi väldigt nöjda ut från föreställningen. Noel fick ju också passa på att åka alla karuseller han inte kan åka när jag är själv med dem. Så blir det sånt vi kan göra allihop. Så nu blev det Space Mountain och Grizzly Grouch för hela slanten. Och så åt vi ju gott. På vårt favvoställe. Kommer sakna all god mat som finns här. Ja, inte kanske just på Disney då utan i Hong Kong. Och den är överkomlig i pris. Det går att gå ut och äta utan att betala en förmögenhet. Känns härligt att unna sig det. Vi avslutade med att äta en Mussevåffla innan vi tog tunnelbanan hem. Det blev en längre dag och en senare kväll än räknat med men vi var alla glada över en lyckad dag! Idag blir det lite lugnare. Vi tar dagen som den kommer och får se vad den bär med sig. Börjar i alla fall med lite tvätt... Det behövs i det här klimatet. Allt är blött av svett varje dag... så kläder går åt här. Ska försöka lura med mig maken till marknaderna här. Där har vi inte varit ännu.... Börjar faktiskt få lite panik när jag tänker på att det det här äventyret snart är slut. Om 2 veckor och 1 dag bär det av hemåt igen.

Disney igen...

0 Läs mer >>
Igår åkte vi på utflykt utan mål. Vi tog taxi ner till Wan Chai där Thomas jobbar och hoppade på en spårvagn och tog den till vägs ände! Trevligt sätt att se Hong Kong på. Kostade inget heller - 1 krona! Sen tog vi tunnelbanan tillbaka till Time Square for att barnen ville se på Batman bilen igen och Thomas ville prova BLT restaurangen. Passade barnen finfint också. Skönt att komma in i kylan lite och bra toaletter finns det också. Efter lunchen ville det sig inte bättre än att vi hittade en biograf som hade premiär på Planes 2 - Fire and Rescue. Om Noel ville se den? Javisst! Så det blev bio kl 14. Elin somnade. Hon har vaknat 6,30 de senaste dagarna. Betyder väl att hon kommit in tidzonen men det blir ju inte lättare direkt... Nåväl, Noel var överlycklig och ja, egentligen båda barnen. Premiären till ära så delade de ut Planes pussel, så vi fick 2 stycken. Filmen var jättebra! Efter det åkte vi hem. Tror vi alla behövde lite vila! Idag, söndag, åkte vi till Ikea på studiebesök. Hmm, inte lika många sovande kineser här som i Peking. Vi köpte skorpor, kaviar, knäckebröd och sen åt vi en billig lunch! Gick sen över gatan till Victoria Park för en liten promenad. Där var det en lokal TV sändning och massor av poliser som var där i "stand by" så jag antar att det var något lite mer kontroversiellt. Barnen fick leka en stund och sen tog vi oss hemåt igen. Väl hemma blev det stora slappardagen vid poolen. Lite simträning för barnen. Noel gör framsteg men han har absolut ingen flytförmåga. Om det beror på koordinationen eller något annat återstår väl att se... Elin gör stora framsteg! Nu väntar vi på att skypa med mormor och morfar innan vi ska ner på buffémiddag på hotellet.

Utflyktsdags

0 Läs mer >>
Yes box, stormen till trots åkte jag och barnen igår till Disney. Tänkte att vi åker dit tidigt och hem tidig eftermiddag, men ack vad man bedrog sig. Det är lätt att förlora grepp om tiden i en park som Disney. Och igår hade vi turen på vår sida och fick träffa många olika karaktärer från filmerna!

Först ut var Musse och Mimmi. Bruklig kötid för dem är 1 timme nu hade vi 3 före oss i kön. Och så glad som Elin blev så hade jag nog tveklöst ställt mig i en timmes kö också. Hon hade dagen till ära på sig sin Mimmikjol som hon stolt visade Mimmi till hennes förtjusning!

Så härligt med barn, de blir glada för det allra minsta. Vi kan nog alla lära oss av dem. Leva i nuet och glädja oss åt det lilla för det behövs faktiskt inte så mycket för att njuta av livet!

En annan filur vi träffade på var Pluto. Där fick även jag vara med på bilden. Och till trots av vad jag skrev ovanför inser jag när jag ser bilderna att jag behöver växa upp i mitt mode.... Hmm, kanske ett löfte inför hösten. Vem vill se ut som en förväxt, skrynklig tonåring (till klädstilen, tänker då främst på t-shirten). Och när man nu är här så inser man hur propert och snyggt de flesta kineser eller Hong Kongneser faktiskt klär sig! Men så har de ju såna yttepytta kroppar som passar i det mesta också.

Här kommer Noels favorit - Pluto!

Sist ut av de vi besökte var Mari från Aristocats. Där hade vi fem minuters väntan där Elin ihärdigt försökte påkalla Maris uppmärksamhet. Hej Mari, Mari hej. Mariii hej! Hon vinkade och vinkade och lutade sig fram och ropade. Vilken lycka när hon väl kom fram!

Och Mari gillade Noel...

Fina barn man har! Det får man väl säga även om man faktiskt är partisk.

Eftersom vi kom tidigt så var köerna hyfsade och vi hann med en tur i Nalle Phus land Sjumilaskogen. Underbar åktur in i sagornas värld! Vi läste aldrig Nalle Phu vad jag kan minnas när jag var liten. Men själv älskar jag att läsa om den gamla dumma björnen för mina barn. Så mycket lärdom i den trots björnen med den lilla hjärnan. Lite gemensamt med en annan björn, även om jag då inte syftar på hjärnkapaciteten, utan snällheten och godheten hos dem - Bamse talar jag självklart om. Och ja, det är moralkakor till höger och vänster men själv tycker jag faktiskt att det är härligt med det speciellt i den hårda värld vi lever i i dag....

Faktiskt en av få åkturer som inte är animerade...

Men ändå underbart välgjord med enkla medel!

Lycklig nalle avslutar alla turer och vi kliver lyckliga ut i parken för nya äventyr!

Självklart ville Noel åka Buzz Lightyear. Säker på att den heter något annat med för oss är det namnet på den här åkturen där man åker runt och ska hjälpa Buzz att besegra den ondskefulla Zurg. Elins första gång i den här åkturen. Den var väl okej, men hon är mer för Nalle Phu än den här typen. Noel var förlorad första gången han satte sig i den. Även om Elin också har tittat på Toy Story så är det så otroligt stor skillnad på dem. Kan bara bero på genus... för generna är ju desamma med något omfördelad uppsättning dock...

En ny del av parken är Mystery Point. En magiskt slott bebott av James. Vi åkte den med Alex och Sally och Elin grät nästan hela tiden. Hennes kommentar efteråt var "Den var inte rolig, den var läskig... Inte rolig, läskig" Men efter att hon träffat James på riktigt och fått ett klistermärke av hans apa Albert som skulle skydda henne så provade vi igen. James hade talat om för henne att allt bara är magi. Det är inte på riktigt. Och se på den, det funkade ypperligt!


Lite god mat och en välförtjänt vila fick vi oss också. Hainan kyckling till mig och Chicken Satay till barnen. Det blev, som de flesta gånger, ombytta förhållanden. Satayspetten tyckte de var för starka och min kyckling var inte alls stark så vad gör inte en mor för sina barn? Byter självklart!Sen avslutades dagen med att de stängde de flesta åkturer för att stormen uppgraderades. Så allt som var utomhus stängdes och alla trängdes runt de får som är inomhus. Så vi begav oss till prinsessorna innan vi tog tåget hem. Då var klockan redan nästan 5... Så mycket för en tidig hemfärd...

Disney för andra gång...

0 Läs mer >>
Idag klev vi upp med pappa Thomas och delade taxi med honom på väg till Hong Kongs Sience Museum, eller vetenskapsmuseet. På vägen dit slog det mig återigen hur olika standard det finns även i den här staden. Vi åkte förbi åtskilliga kvarter där tvätten hängde på linor utanför fönstren och husen såg mer eller mindre fallfärdiga ut. Kanske är det bara på utsidan och skenet bedrar men utifrån ser skillnaderna otroligt stora ut. Nog för att vi har skillnader mellan rika och mindre bemedlade även i Sverige men det är betydligt mer jämlikt än det är här. Att skillnaderna var stora visste vi ju från Peking men nu blev det tydligt även i en Metropolitan som Hong Kong.

Man får ju hoppas att det bara är det yttre som det är skillnad på. Ja även då i antalet dollar, men kanske inte i den inre lyckan? Det kommer förhoppningsvis från något annat än kronor och ören!

Nåväl, väl där så var ju hela museet öppet och gratis inträde till de 3 våningarna av ett Balthazar! Barnen älskade att gå runt och testa olika delar. Jag tror nog att vi hade fått mer ut av det med någon mer vetenskaplig och teknisk än jag men det gick bra ändå! Vi har gått igenom mat och vad den gör för oss, hur man sänder TV, ström, flygplan och bilar, såpbubblor och en hel massa annat. Det var roligt att se alla barn och även då större barn, vara så intresserade. Och Noel var glad och tacksam (! - hans ord) över att ha fått gå på ett riktigt museum... Tänk att det krävs så lite. Får väl testa Space museum nästa gång.

Vi tog tunnelbana därifrån till Causeway Bay och Times Square. Roligt att de har kvar de gamla brittiska namnen på mycket - både gator och byggnader. Där skulle vi inta en något försenad lunch. Lättare sagt än gjort med två små barn som är lite kräsna mot den asiatiska maten. Det blev till sist BLT - Hamburgare. Riktigt goda och båda barnen åt mycket och var glada. Trevligt att gå på restaurang och få en lugn och harmonisk stund med två små! Kanske håller de på att bli stora?

Utanför Time Square så fanns Batmobilen som vi självklart tog oss en närmare titt på. Häftigt! tyckte vi nog alla.Vi fick även en titt på Batman och någon skurk (antar jag...)

Det var något svårt att få barnen att titta in i kameran... Lite ljust, kanske!I kväll hade vi bokat klätterlokalen här på området. Så vi var där i ca 1 timme och klättrade och slog kullerbyttor. Båda barnen var riktigt duktiga på att klättra. Får nog sätta dem i klätterskola när vi kommer hem.

Nu väntar vi bara på att få se om tyfonen Rammasun drar förbi oss söderut eller om den ändrar kurs och går rakt på Hong Kong. Det återstår väl att se i morgon. Vi som hade planerat att hälsa på Musse och Mimmi då... Ja, ja vädrets makter kan man inte göra något åt.

The Science Museum

0 Läs mer >>
Igår besökte vi The Peak eller Victoria Peak som är ett berg här i Hong Kong på 552 meter. En fantastisk utsikt! The Peak utgör en av de högsta punkterna i Hong Kong. Varmt var det så att i början när jag tog upp kameran för att fotografera så var allt suddigt. Tog lite tid innan vi fattade att det var kondens på linsen!

Ett försök till att ta en panoramabild över utsikten.

Men det finns fler bilder att njuta av!

Uppifrån blir väldigt tydligt vilken grönska ön har. Men det beror väl säkerligen på det fuktiga klimatet.

Jag kan aldrig riktigt se mig mätt på utsikten här uppifrån. Det har blivit så känt för utsikten att man passat på att bygga shoppinggallerior och diverse matställen. Självklart!

Och här är utsikten åt andra hållet. Det är mer åt det här hållet vi bor...
Man kan ta sig till the Peak på flera olika sätt - taxi som vi gjorde upp, buss, gå eller så tar man bergbanan som vi gjorde ner. Det är en lika fantastisk upplevelse det. Man inser snabbt hur brant det är men samtidigt häftigt att se staden komma emot en när man åker ner!

The Peak

2 Läs mer >>
Disneyland Hong Kong - en favorit i repris! Alltid lika välkomnande, precis som i sagornas värld. Dock lite varmare än jag minns det. Men så fick vi ju ingen tyfon den här gången, snarare 35 graders gassande sol!

Men alla var glada och positiva. Lite svårt med alla blandade viljor men det gick bra eftersom vi hade de stora barnen med oss. De tog väl hand om Noel som nu fick åka ganska många läskiga (enligt mig) åkturer och Thomas och jag fick lite tid med Elin både var och en för sig och tillsammans. Blev en härlig dag som avslutades med fyrverkerishow med extra allt!

Thomas och Elin träffade Långben!

Men favoriten blev dock Nalle Phu. Elin ville träffa Mimmi. Hon hade dagen till ära en Mimmi kjol på sig som hon ville visa Mimmi men det var 1 timmes kö till att träffa henne så det får stå på väntlistan ett tag till.

Men Nalle Phu fick sig en puss och rejäla kramar av båda barnen. Vi fick också ett familjefotografi med Nalle Phu i sann kinesisk anda.

Medan vi väntar på Nalle Phu måste ju Noel, som en riktig 6-åring, flaxa, klättra och showa lite. Så han klättrade upp på staketet och sjöng lite - Ohh, sexy Lady... från Gangnam Style. Han vet nog inte själv vad det betyder. Men roligt blir det!

En glasspaus hann vi med i det späckade schemat! Tyvärr långa köer till allt men det får man köpa när man åker till Disney. Enda bilden på glassätande familjen som blev bra var på Elin.

Det senaste tillskottet på Disney Hong Kong är Mystic Manor. En riktigt häftig upplevelse i 3D. Man åker in i ett gammalt hus där en musikbox gör saker levande. Kan lova att det blev en del skrik... Elins kommentar var "Den var inte rolig, den var läskig. Inte rolig, läskig..." Stackarn! Hon är inte lika tuff som Noel var i hennes ålder.

Men Slinky gillade hon. Han finns i Toy Story land. Det är mitt favoritland, eller favoritdel av Disney. Så enhetligt och helt i stil med Toy Story filmen. Till och med papperskorgarna går i rätt stil! Underbart, jag bara älskar det! Tänk att få jobba på ett företag så sann mot sitt varumärke och så duktiga. Det vore en dröm!

Liten bild av Slinky åkturen.

Idag har vi haft en slappardag. I alla fall de flesta av oss. Thomas och Alexander gick ner till Repulse Bay och stranden där. Bara en höjdskillnad på 17% eller 436 höjdmeter på 2,5 km! Och till råga på allt så gick Thomas tillbaka också. Okej, det första må vara ett äventyr, men det andra var nog ren dumdristighet i denna värme.

Stranden är inte jättelång och finare har man sett. Men det är ju helt otroligt att ändå få en så pass fin strand mitt i stan! Och för oss är det 15 minuter i taxi eller 50 kronor. Jag räknar alla sträckor i pengar som taxiresan kostar....

Varmt och skönt i vattnet. Rena badkarstemperaturen! Vi hann med några dopp och en lunch innan vi begav oss hemåt igen. Och ja, jag var den enda att bränna mig. Självklart! Benen, magen och ryggen. Inte jättemycket men jag kan lova att jag är i samma nyans som en polkagris just nu antingen röd eller vit! Men det får ni ingen bild på!

Disney land Hong Kong

0 Läs mer >>
Idag har vi bara tagit det lugnt. Lite svalare än igår vilket gjorde det hela till en mycket njutbar dag. Var och handlade vilket i och för sig inte är det mest njutbara. I Peking hade vi lärt oss vad man kunde shoppa för olika märken men här är det bara att lära om... Andra importmärken från andra länder, men det ger sig nog med tiden... Provade att laga en improviserad fisksoppa idag. Lite lax och lite kattfisk (tror jag att det var), lite grönsaker, buljong, vatten och så lite kryddor... Gul currypasta funkade bra. Vet dock inte om jag tyckte den vita kattfisken var sån vidare värst smakhöjare men nu var den ju liksom i soppan redan. Den som provar, lär! Innan lunchen var vi nere i lekrummet med de små barnen. Träffade en mycket trevlig svenska med sina två svensk-engelska barn. Hon är gift men en engelskman och bosatt i London. De ska vara här 2 veckor längre än vi. Barnen är 4 och 11, så det kan nog bli bra lekkamrater till Elin och Noel. Bra tips fick jag också av henne! Alla museer är tydligen gratis här varje onsdag så det är väl bäst att börja beta av dem... I alla fall de barnvänliga. Efter lunchen slappade vi vid poolen lite innan vi gjorde oss i ordning för att åka in och besöka kontoret. De hade väntat på vårt besök så idag var det dags. Spännande taxitur till en adress han inte verkade vara helt klar med var den låg, men det löste sig. Vi fick ett väldigt varm välkomnande. De stod i fönstren och vinkade glatt medan vi korsade gatan och tog oss upp. Där blev det godis (trots att det inte är lördag) och dricka till barnen. Vi tittade på deras sköldpadda och guldfiskar. Jodå ni läste rätt - det måste man tydligen ha här för Good Luck! Annars kan det hända hokus pokus saker. Skrivborden var väldigt konstigt placerade och det var tydligen också för att onda andar och annat inte ska kunna komma åt dem eller komma in eller vad det nu var. Feng Shui råder bot på det mesta. När Magnus (chefen) hade varit nere på besök så hade han tvingats anlita en fördrivare av onda andar och spöken. De var helt övertygade om att det fanns på kontoret och ville absolut inte vara kvar om de inte fördrevs. Different in China! Men nu är ju de som jobbar här inte kineser utan japaner så var problemet ligger vet jag inte... Tydligen löste det sig i alla fall eftersom de alla jobbar kvar! Till sist blev det en spontanmiddag med hela kontoret. Härlig restaurang med god stämning och underbar mat! Det hela avslutades med att samtliga på kontoret vek origami till barnen! Och Elin var så lycklig, hon fick en Hello Kitty tårta i tyg av en av de anställda. Så nu var ju hennes kväll räddad! Och vi blev med ytterligare en Hello Kitty! Jippie!

Chilling in Hong Kong

0 Läs mer >>
Idag har vi besökt Ocean Park, barnen och jag. Vi har hört så mycket bra om denna park, men det är med blandade känslor jag tänker tillbaka på dagen. Visst, härligt att se alla djur. Trots att vi inte såg allt. Det var väl ca 35 grader varm och strålande sol idag. Kunde ju varit lite dis och en skvätt regn men nej då. Förresten - så typiskt svenskt att skriva så... Alltid klaga på vädret. Är det regn är det fel, är det sol och varmt är det fel. Men vi har nog alla gått ner ett kilo eller två med tanke på hur mycket vi svettats. Parken är en upplevelse men ingenting i förhållande till Disney! Min kärlek ligger ohämmad där. Parken, personalen, attraktionerna och allt annat. Men nog om detta.... vi ska besöka Disney på fredag så vi får väl se om jag är lika lyrisk då.
Vi fick en underbar vy över bukten när vi åkte upp för berget där Ocen View ligger utspritt.
Många härliga stränder skymtades och vi blev påminda om att det finns både öar och stränder som vi vill besöka och se!
Två varma och svettiga barn som trots det var väldigt positiva! Elin bröt ihop när hon var för kort för att åka Rapids (typ Colorado på Liseberg). Tycker nog att de var lite för hårda. Så farlig är ju inte just den åkattraktionen.
En underbar show såg vi. Många spex av delfiner och sjölejon. Kul och oerhört fascinerande. Alex och Sally passade på att åka lite berg- och dalbana!
Och Noel och Elin fick besöka de mindre karusellerna med mig. En fick dem att kikna av skratt så alla kineser skrattade mer åt Noel än åt själva attraktionen.
Vi avslutade dagen kl. 19 och då var vi rejält trötta och möra. Mest längtade vi nog efter en svalkande pool... Och alla utom Noel och jag tog sig ett dopp. Hans mage hade kört ihop sig lite efter flyget och plötsligt lossnade proppen.... om jag uttrycker mig milt! ;)
En bra dag på semestern!

Ocean Park

0 Läs mer >>
Då var man äntligen här igen! Resan gick superbra. Barnen, både stora och små, var fantastiskt duktiga och tåliga. Sov bra på första planet till Bangkok och kanske lite mindre på andra men det var helt okej. Vi höll oss uppe hela dagen fram till ca 20.00. Då däckade väl de flesta av oss. Men jag hann få en vacker bild över solnedgången från vår lägenhet.
Vackert eller hur? Idag har vi mest latat oss vid poolen. Skön, härligt, stressig dag för en mamma till två icke simkunniga barn... Hmm, Noel behöver lära sig flyta. Någon som har några bra förslag på hur detta går till? Tar simtagen jättefint under vattnet men på vattenytan sjunker han som en sten... Vore ju helt klart enklare med ett barn som kunde simma.
Poolen väcker ju i alla fall upptäckarglädjen hos barnen, så kanske, kanske tar han det i sommar! Vi håller tummarna för det.
Så fick vi ju med oss två stora "barn" också. Kul med lite sällskap de första dagarna här. Men en lat dag kan man väl unna sig?! Tror de tyckte om det och behövde det. Efter poolen och badandet så blev det en snabb fika på frukt och juice. En snabb "quick me picker uper" kan man väl behöva!
Lite enklare kvällsmat blev det idag när pappa Thomas kom hem. Elin åt 3 korvar!!! Helt otroligt att hon fick i sig detta.... Nu ska jag ta och googla lite om Ocean Park så vi vet vart vi ska och hur det funkar. I morgon blir det full fart igen.

Äntligen här!