0 Läs mer >>

Återigen har BSM överträffat sig själva i att sätta upp en teatershow före jul! De kan allt detta med stora produktioner med ljud och ljus och scenografi! Det är otroligt roligt att se dessa föreställningar varje år!

 

Men framför allt är det imponerande att se alla dessa elever framträda. Barn man inte trodde kunde, eller inte vågade, kliver ut på scenen och tar plats! Min son inkluderad i denna skara.

Scenen var som vanligt helt underbar!
 
En helt vanlig kille blir skurk!
 

I år satte de upp Christmas is Forever. Jane Blonde, eller double ’O’ PS (OOPS!) är en spoin med rätt att göra vad som helst. Hon har fått i uppdrag att rädda jultomten från den hemska och elaka Scarymonger som planerar att placera ut elaka fusktomtar så att ingen ska vilja fira jul igen. Planen utgår självklart från mr. Scarymongers barndom när han aldrig fick några julklappar eftersom han var en väldigt stygg liten pojke.

 

 Mr. Scarymonger tar över!
 

Det tydliga James Bondtemat funkar väldigt bra och storyn är både roligt och smart! Underbar musik sätter extra krydda till upplägget. Och alla elever, ca 240 stycken på scnen var supersnygga i sina kläder. Alla har specialsydda kläder som de får behålla. Vår son spelade Scarymonger och hade massor med repliker som skulle repas in. Han hade velat hålla allt hemligt för oss så vi hade inte fått träna med honom på varken repliker eller sånger.

 

Elin var supersnygg spion! Tyvärr var hon sjuk när showen skulle spelas men vi proppade i henne lite alvedon och lät henne vara med. Detta är var de enda show där de faktiskt spelar ihop, vilket hon absolut inte ville missa.

 Snygga spioner är vi allihopa, allihopa!
 

Noel hade över 50 repliker och en solosång och på genrepet satte han inget av det. Detta till allas stora förskräckelse! Men när ridån väl gick upp, ja då tände han till och var helt fantastisk! Det var så utanför hans comfort zone men han såg verkligen ut att stortrivas! Han var naturlig på scenen med starka rörelser och bra uttal och sången satt som ett smäck!

 Det var inte bara tomtar på loftet utan tomtar överallt!
 
 

Många var de lärare som gratulerade efteråt. Och många var de föräldrar som såg honom för något helt annat än den de är vana vid! Det var en stor bedrift för vår son och vi är självklart mäkta stolta! Det roligaste är nog ändå att det gav honom blodad tand och att nu i vår kommer fortsätta med teater som After school acitivity!

 

 Även personalen bjuder på sig själva. Här mr. Hardy som Rudolf the red nosed raindeer!

 

 Sång och dans fanns med på reportoaren när han intog scenen!

 

Ett stort grattis till alla fantastiska barn som var med och till skolan som trodde på dem!

 

Christmas is Forever

0 Läs mer >>

Smaka på orden…. Wellness…. Retreat…. Siargao…. Kan det bli annat än bra? 4 dagar om att ta hand om sig själv på en paradisö. Med yoga, god mat och underbara människor. Nej det kan inte bli annat än perfekt!

 

Min yogalärare ordnar retreats och jag har varit på 2 tidigare så självklart ville jag åka även på detta. Det blev min födelsedagspresent så vad kan vara bättre än temat Wellness? Ni vet det där med att man servar alla andra och sen blir det inte så mycket tid kvar till sig själv. Nu fick jag 4 dagar av mig-tid.

 

Vi åkte på morgonen via Skyjet till Siargao som är en lite ö nära Mindanao. Ön är känd som ett riktigt surfparadis så jag var spänd av förväntan på hur den skulle se ut och vara. Den har toppat listorna över bästa öarna att besöka i Asien på senaste tiden.

 Att ön toppar listor är lätt att förstå!
 

Vi kom till terminal 4 på flygplatsen. Ny för mig. Och först ut genom kontrollen blev vi tillsagda att gå ut ta till höger och gå till planet! Här var det minsann ingen som följde med och visade. Vi kunde valt vilket plan vi ville! Lite roligt…. Men också skrämmande att man lämnas så ensam på startbanan.

 

Vi kom på planet och landade i tid – tack Skyjet! Efter att vi väntat in det andra planet från Manila lastade vi in oss i en minibuss och åkte ca 1-1,5 till Isla Marajaw. Så underbart ställe! Huset ligger på stranden med gott om plats. Ingen trängsel så långt ögat nådde. Här fanns massor av lugn, tystnad och avkoppling. Tid för reflektioner i en annars så snabb värld.

 
 
 

De kommande 4 dagarna var blandade av teori och yoga med avbrott för en snorkeltur samt ett besök i GL, eller General Luna som det står för. Lite roligt att se mer av ön när man ändå är där. Som vanligt var yoga fantastisk. Vi gjorde down dog så mycket att det kändes som jag aldrig vill göra den posen igen. Så blev det självklart inte….

Fantastiska fynd på stranden under vår snorkeltur!
 
Det fanns tid för prat och skratt.
 

Mellan yoga varven fick vi öva på hur vi kan få in mer tid för oss själva. Hur vi kan förändra vad vi tänker och gör för att anpassa oss till våra nuvarande liv. Vi fick också en vacker anteckningsbok så vi kan börja skriva dagbok. Och så gjorde vi vår alldeles egen ansiktsmask! Mycket roligt!

 

Det bjöds på fantastiskt underbar mat också! Vår Christina hade lärt upp personalen bra! Många aptitliga sallader som jag tackar mycket för. Vi gjorde också våra egna fresh rolls. Det är en sak jag ska prova med barnen!

Chiapudding med färsk frukt. 
 
Asiatiska smaker.
 
 
 
Marockansk morots- och kikärtssallad.
 
Smoothie bowl!
 

Många bra intentioner. Nu gäller det bara att vi klarar av att hålla i dem också…. En del får blir nyårslöften…. Annat kanske jag kan få in tidigare och ytterligare något får nog vänta lite längre. Allt är enkelt när man planerar men att få till det, det är det svåra.

 Platsen för yogan kan inte bli så mycket bättre!

 

 

 

Wellness retreat Siar...