Egen bil?

Thomas har skaffat kinesiskt körkort! Kina tillåter inte internationella körkort utan de måste ha egen kontroll över alltning, och självklart måste man kunna kinesiska trafikregler! Så efter att han suttit flera kvällar och tragglat trafikfrågor och irriterat sig över både den engelska översättning som såväl den ologik som frågorna har så har han nu klarat av det skriftliga teoriprovet som krävs och fått ett körkort.



Fördelen med att köra själv är att slippa taxichaufförer som dels inte hittar, inte pratar engelska eller helt enkelt bara inte vill köra oss dit vi vill. Det har hänt flera gånger!

Själva bilkörningen i Peking är speciell. Alla tänker bara på sig själva i trafiken och mottot verkar vara att finns det asfalt skall den användas (även om det är cykelbana ect). Och lämnar man en lucka mer än 30 cm till bilen framför kan man vara säker på att någon vill tränga sig emellan. Huga! Det finns på tok för många bilar och ett sätt att begränsa detta är att man infört en regel som säger att bilen får bara användas sex dagar i veckan (baserat på slutsiffran).

Nu ska vi bara se om vi kan få tillgång till bil också!

Kommentarer:

1 Ewa:

skriven

Vi får hoppas att Thomas har en bra försäkring... det låter som om det vore nödvändigt ;-)) Men det är verkligen inte alla som kan stoltsera med kinesiskt körkort! Bra jobbat!!

2 Ann-Sofie:

skriven

Verkar inte som om körkortsteorin har nån effekt på kineserna.

3 Thomas:

skriven

@Ewa: Nja, det är väl några hundra miljoner kineser som också har det.



@Ann-sofie: Nä, det är aboslut ingen som kör efter vad de har fått "lära" sig. Man kör som alla andra.

4 Smsa Låna:

skriven

Grym blogg du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)

Kommentera här: