Amningsavvänjning

Lilla Snuttfia Pruttrumpa har slutat amma!! Halleluja! Hon fick namnet av en anledning och det var att hon gillade att snutta på bröstet väldigt mycket. Och även nu mot slutet så har hon hållit fast vid att äta på nätterna, till och med 3 gånger per natt fast hon är över 1 år. Det var mycket sömnlöshet för mamma och dålig aptit för Elin på dagarna, så vi kände att det var dags att sluta. Så från i tisdags så har Elin sovit med Thomas och jag med Noel. Det har funkat riktigt bra! Första natten var hon lite ledsen men sen har hon sovit hela nätterna förutom att hon vaknat och letat efter tutten om hon tappat den. Men när Thomas väl hittat den och gett henne den så har hon somnat om igen. Fantastiskt!

Själv har jag ont i brösten som en bifaktor men det går ju över. Det är fantastiskt skönt att komma ur amningsträsket även om det har varit praktiskt när man är utomlands. Men nu vet vi att allt funkar här. Och Elin har fått mycket bättre aptit på alla måltiderna på dagen! Hon smakar och grejar men bara om hon får äta själv. Den damen är tidigare än brorsan när det gäller kan-själv åldern. Men så har hon ju en storebror hon måste hinna i fatt!

Nu när amningen är avslutad kan man ju också få krypa upp i soffan med ett glas vin utan dåligt samvete! Det är ju för all del bara en positiv bifaktor men ändock! Men jag kommer nog att sakna närheten emellanåt.

Kommentera här: