En uppvisning i varumärkesstrategi

Som marknadsförare måste man helt enkelt bara älska när företag är så konsekventa i sitt varumärkesarbete som Disney. Vi var nyligen i Hong Kong och bodde då på Disneyland Hollywood Hotel. Självklart besökte vi också Disneyland men där förväntar man sig liksom att allt ska vara som i sagornas och filmernas värld. Och man blir inte besviken. Det fanns två hotell i närheten av Disneyland, det ena Disneyland Hollywood Hotel and det andra Disneyland Hotel. Mellan hotellen och parken gick det gratis shuttlebussar för att alla enkelt skulle kunna ta sig emellan. Bussarna hade olika teman, t ex en Toy Story buss, en Musse Pigg buss och en princessbuss. Allt är byggt för barnfamiljer och jag kan bara skriva under på att jag har aldrig bott på något hotell som är så fokuserat på barn och som välkomnar barn så mycket. Det är helt klart enkelt att bo där med barn. Det är barnen de ser först, alla som arbetar på hotellet pratar med barnen, ger dem klistermärken och annat. Helt otrolig!

Men för att återkomma till det här med varumärkesstrategi så kan jag bara buga och bocka inför den som har kom på att de skulle använda denna så enkla symbol som Musse Piggs huvud utgör för att inpränta var man bor. Det är makalöst vad de faktiskt kan hitta på. Att Walt Disney var ett geni är det väl ingen som tvivlar på men han var också smart nog att anställa folk som kan vara konsekventa i det arbete han påbörjade. Se själva och bedöm!

Toppen på huset är gjort så det ser ut som strålkastarljus med Musse Pigg öron i.

Dekorerat på sidorna av fasaden där det annars skulle varit lite tråkigt vitt.

Golvet utanför hissarna.

Hissknapparna.

Lampor.

I en liten servicebutik.


Väggarna i restaurangen.


Taklamporna. Genialt att använda sig av vanliga runda armaturer placerade så de ser ut som Musse Pigg.


Fler lampor. Lite subtilt men ändå så tydligt.


Golven.


Barnstolen!


Hissdörrarna.


Hotellkorridorernas mattor.


Alla detaljer har man tänkt på!


Duschdraperiet.


Schampoo och muggar med tandborste och annat nödvändigt i.


Parkbänkarna.


Våfflorna på frukostbordet. Det fanns även muffins i form av Nalle Phu.


För att göra poolen lite roligare fanns det ett piano på botten.


Ute fanns det en lite "old fashion hollywood road". Med bilar och allt!


Snygga gamla original...


Som grädden på moset!


Utsiken var det heller inget större fel på!


Säkerheten var stor för de små. Flytvästar när de åker rutschkana.

Från det att man klev in på hotellet så var man i sagornas värld. Filmer, miljön, bussarna, parken allt var helt perfekt. Personalen var underbar och barnen hade tillgång till filmer på rummet, TV med filmer ute vid check-in området, lekplatser, pool med sluttande golv, stora gräsytor att springa på, lekrum med massor av aktiviteter där man bland annat kunde lära sig hur man ritar sina favoritfigurer från Disneys filmer. Man hade helt enkelt tänkt på allt! Har jag möjlghet så skulle jag som förälder helt klart välja att bo här igen. Varför bo på ett stelt vuxenhotell där man ska hålla barnen i koppel när man kan bo där de blir uppskattade för de små stjärnor de är i föräldrarnas liv? En eloge för hela detta företag och jag kan bara konstatera att fick man möjligheten att göra några år på Walt Disney i USA så skulle jag vara i himmelen!

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Det enda som saknades var Lasse Åberg, hi, hi. Vilka äventyr ni upplever och så snäll du är som delar dem med oss, hemma i Svedala.



Här hemma har vi börjat träna på Luciasånger och julpyssla.Vi har klätt en gran tillsammans med barnen och den står i ett av skyltfönstren inne i stan. Vi gjorde gillanger av pop-corne vilket uppskattades av barnen. Kram Ingvor



2 Anonym:

skriven

Det enda som saknades var Lasse Åberg, hi, hi. Vilka äventyr ni upplever och så snäll du är som delar dem med oss, hemma i Svedala.



Här hemma har vi börjat träna på Luciasånger och julpyssla.Vi har klätt en gran tillsammans med barnen och den står i ett av skyltfönstren inne i stan. Vi gjorde gillanger av pop-corne vilket uppskattades av barnen. Kram Ingvor



3 Suzanne Nimstad:

skriven

Imponerande. Kunde ju vara en tankeställare för alla platser som tar emot barnfamiljer och låtsas att barnen bara är små vuxna.

4 Rubinenbarnen:

skriven

htjkilopökiygfdewbnxczvbnjhåäpwqasliåäöpoliuj

Hej! Nu sitter vi här igen och kollar på bloggen och vi undrar vad det finns för saker i Kina som vi inte har i Sverige? Är det gott med jordgubbar och kiwi? Vad var det i alla paket som Noel fick när han fyllde år? Kan man åka tåg till Kina? Är godiset gott?

oiujhygtrfekiolpöåäpiuhytrgfcdsxzawqfgtymjnhbgfvvvffretyuiolöåäölkmjnhbvfdcxsawqewefdrtgyjhuikopöl¨öpäåpkjuhygtfredswqaäääöpolkiuyyhhgcdsxfghjjklöäåmklöäopåäöloiuytghjklöääkiujhytgfbvcderuiytopåäölk.jhmmnbgvfcdxszaqwertyuioppoiuujhgtrfdeyujikolpöåäöloikujhytfreswqazxcfrkiujuyhhhhhhhhhgtrrfghfjgfjjfgfgbgfvcdxsqawwloiukjyhgtopåäöpölmnbvvgfdgyuygghg.

Kram Sofia&rubinenbarnen

Kommentera här: