Väder och vind

Igår hade vi underbart väder. Soligt, fint, vindstilla och ca 15 grader varmt. Rena rama vårvärmen mitt i november. Och som vi njöt i solljuset. Vi var ute på lekplatsen och stojade runt, lekte och spelade boll.

Idag vaknade vi och det var återigen strålande solsken från en klarblå himmel. Vi var hemma på förmiddagen, åt lunch och beslutade att åka till Yu Yuantan parken. En park vi aldirg varit i som ligger i delar av Peking där vi sällan är. Det tog tid att ta sig dit men det skulle vara två fina små sjöar att vandra runt så vi tänkte att det skulle vara perfekt i det härliga strålande vädret. Men det tog tid att åka, vi hade totalhaveri hos Elin och efter en hel banan och en yoghurt så var hon lugn igen och vi äntligen framme. På vägen såg vi människor som badade i kanalen som ledde fram till sjön. Det såg aningen kallt ut trots det fina vädret.


Novemberbadare.... usch jag badar hellre i augusti!

Så klev vi ur bilen och insåg att vi var lurade av den ack så strålande solen. Det var en bitande isvind och kylan slog emot oss ett kraftigt knytnävsslag rakt i ansiktet. Och vi kunde konstatera att nu var det höst-vinter. Vi som hade sett fram emot en promenad i strålande sol fick nöja oss med en kort sväng innan vi blåfrusna tog oss tillbaka till bilen. Så var det med den utflykten i solskenet! Tur man har shoppat både dunjacka och vantar. Mössa får nog bli nästa inköp. Speciellt för maken som inte har så mycket hår...


CCTV tornet i Peking. Högsta punkten i staden. Dit ska vi ta oss någon dag och begrunda utsikten.

Kommentera här: