Barnens dag

Nu var det länge sedan jag skrev så jag måste ta och backa lite till söndagen. Då var vi i vår älskade Chaoyang park. Den är en helt underbar tillflyktsort i en storstad som Peking. Och man kan lätt göra ett Barnens dag för kids i alla åldrar. Vi var där med Kalle, hans dotter Alma och Almas två kusiner Hilla och Hedda. Underbara Hilla och Hedda som faktiskt bara är 10 och 12 år tog sig an de små barnen med bravur! Det åktes karuseller av hjärtats lust vill jag lova! Noel har inte åkt jättemycket tidigare men han for runt och efter de andra med liv och lust. Den ena läskigare än den andra! Men roligt hade de! Vi vuxna hängde mest med.


Runt gick det här!


Sen fortsatte det med en liten berg och dal bana.


Och så mera runt...

Sen fick man faktiskt ta och fylla på depåerna med lite sockervadd (första gången för Noel) och potatisskruv. Sockervadden var Noel allt lite tveksam till trots att han, av grupptrycket, smakade och stod och pillade på den en lång stund innan han motvilligt lämnade över den till en tacksam mamma. Phu! Tänk om han gillat det?! Potatisskruven däremot åt han med glädje, det är en sorts stor pommes frites.


Alma och Noel i sockertagen...


Stor pommes frites till liten kille!

Sen blev det fler karuseller. Det hela avslutades med en som varken mamma eller pappa hann med att protestera till innan de satt i den. Förskräckta såg vi Noel bli lite blek om nosen. Kalle menade att någon gång måste vara den första att prova. Men till och med han blev en smula skakis ut innan den stannade och Noel glad i hågen studsade ut. Sen bröt vi upp. Kalle och hans gäng återvände till sin väntande chaufför och vi gick för att få något i magen. Dock med en slagen hjälte, här tog kraften slut för Noel. Men efter att ha lånat syrrans vagn 10 minuter så var han fit for fight igen! Vi lämnade dock parken för den här gången med Noel glatt konstaterande att hit skulle han ta med morfar och åka karuseller... Undrar just om morfar tycker om det??

Vi åkte hemåt men stannade för att köpa glass på vår lilla kvartersbutik Ray & Shop. Och vad fanns väl där? Just det! Fler karuseller. Det var ju Moon cake day och det firades med familjedag. Och gissa om Noel och Elin blev glada....


Elin hade ju inte fått åka karusell tidigare så hon var lycklig nu när hon fick åka med brorsan!


Och ännu gladare över att åka häst....


Och lyckan varade tills pappa tog bort henne när den stannade....


Oj, så mungiporna kan peka neråt!


Men det hela blev genast bättre när de fick äta glass. Här finns ministrutar av GB. Mycket praktisk storlek!

Så det var en lyckad dag och vi gick hem och fick två trötta men glada barn i säng!

Kommentarer:

1 Camilla:

skriven

Ha, ha, ha, vilken min! Elin ser ju för härlig ut när hon får åka på hästen! Det syns lång väg att hon trivdes, så jag förstår att hon blev arg när pappa kom och lyfte bort henne. Kramar Camilla

2 Så fina foton !:

skriven

Roligt att ni delar med er av ert äventyr. Riktigt fina bilder. Kram Ingvor

Kommentera här: