Vår lilla birthday girl!

Jösses vad fort ett år går! För ett år sen låg jag väl på operationsbordet och "kämpade" och nu kämpar man med en klättrande och springande liten tjej. Man blir lite smått häpen över hur fort tiden går. Betyder det att jag också blir äldre?? Eller tyder det bara på att barnen växer och vi förblir unga för att vi springer efter dem hela tiden...

Idag firade vi Elin på morgonen med två paket som Noel hade gömt i sitt rum. Elin slank dock in och hittade dem stående i fönstret. Men det var för all del ett mycket bra gömställe!? Hon fick en nalle och en ritplatta som har gett mycket nöje under dagen. Hon har dock varit lite grinig trots sin födelsedag för hon fick lägligt nog sin 5:e tand idag. Det brukar aldrig gå smärtlöst förbi för varken henne eller oss andra.

Pappa lovade att komma hem tidigt, redan kl. 16 men strax efter 16 ringer han och säger att nu sitter jag i bilen. Åh, jag har väl talat om att vi har blivit med bil i Kina? Nåväl, inte helt och hållet vår men i alla fall vår för tiden vi är här. Det är en liten citroen som nog ska räcka till när vi får besök också. Skönt att slippa alla taxichaufförer och allt väntande när vi gör utflykter!

Tillbaka till ämnet, han kom hem och hade köpt ett paket till. Lyckan blev stor hos både Elin och Noel! Det var vilda djur lego a la made in China lego. Inte samma kvalitet men dock betydligt billigare (ledsen Gabriella.... men vi har inte så mycket välja på här...). Och ska vi vara ärliga så bryr sig inte barnen nämvärt. Nu fajtas dock barnen eftersom Noel bygger och Elin river... Men pappa är bäst på att köpa presenter!


Lego i all är men här får man hålla till godo med lite lägre kvalitet och betydligt plastigare men dock lika roligt!


Så här glad blir storebror över Elins paket! Undrar just vem som har störst glädje just för tillfället?

Hon ser dock inte helt ledsen ut, vår lilla birthday girl!

Efter paketöppnande så bjöd mamma på delikata microuppvärmda rester från lunchen och tårta. Tårtan hade barnen hjälpt till att göra på eftermiddagen. Med det otroligt stora kök vi har och alla ingredienser (eller inte) så blev det en mycket enkel kakmix som snabbt vispades ihop och tillagades. Sen köpte vi färdig amerikansk frosting, mjölkchoklad, och uppe på toppen blev det grädde och mint m&m's. Man tager vad man haver! Elin var i högvarv och älskade att kladda med tårtan. Hon är ju inte direkt rädd för att bli kladdig... Pappa var mindre glad och menade att den enda som tyckte det var kul var den som höll i kameran... Thomas gillar inte när barnen kladdar, lite pedantisk som han är. Men de har roligt och det sägs vara utvecklande så lite får han väl stå ut med, eller vad säger ni?!? Säger hon med lite ironi i rösten eftersom jag själv tycker det är lika enerverande men står väl ut med det emellan åt.


Man tager vad man haver när man bakar utan sitt svenska skafferi! Men en tårta blev det i alla fall...







Så här nöjd blev Elin. Som ni ser så åkte klänningen av för att rädda den från allt för många fläckar.


Pappa ser misstänkt bekymrad ut trots glädjen i Elins ansikte!


Tårta är gott! tycker Elin.

Jättegott!!

Ja det var den födelsedagen. Nu är det bara två kvar i september. Måste ju också berätta att Noel fick post igår. Men vad den innehöll får ni veta mer om imorgon!

Kommentarer:

1 Ewa:

skriven

Grattis till Elin!! Hon ser ut som solen själv =)) Tårtan ser toppen ut! Vad är väl lite kladd när man får ha så lyckliga barn? Eller hur Thomas??

2 Farmor Mia:

skriven

Vilka helt underbara foton från (och dito berättelse om) lilla Elins första födelsedag.

Jag har tänkt mycket på henne idag och undrat hur ni haft det.

Vi får väl vinka till lilla fröken på Skype nån dag :-)



Kramar till hela familjen

3 David Husvakt Nimstad:

skriven

Grattis Grattis till lilla Elin. Instämmer med föregående talare, ser ut som solen själv. Hoppas ni haft en härligt goo torsdag! kram kram till er alla

4 Ann-sofie:

skriven

Grattis,grattis lilla tjejen! Kul med lite foton Lotta!! Jösses vad hon är lik dig!!

5 sally:

skriven

GRATTIIIS ELIN! /syster sally

6 faster Sussi:

skriven

Alldeles underbara bilder. Och du skriver trevligt, Lotta. Kul att läsa.

Våra barn lärde sig äta, trots att de inte fick kladda med maten. Men det var ju för att jag inte tyckte om att se mat gå till spillo. Men hon ser härligt lycklig ut på fotona och det är ju födelsedag!

Hjärtliga kramar till er alla fyra.

Kommentera här: