Åter till kylan

Efter nästan 2 helt underbara veckor i värmen och solskenet så är vi åter i kyliga Peking. Det var en isande vind som mötte oss när vi steg ut ur ankomsthallen för att ta oss till parkeringen. Men säga vad man vill så är de effektiva i detta land. Men så är det ju en gammal kommuniststat också.

Vi möttes av en överdrivet noggrann immigrationstjänsteman. Han hade redan skickat en kines åt sidan när vi kom fram så man började ju ana oråd. När jag kom fram med Elin på armen så fick hon inte pilla på disken! Take care of your children hette det. Stackars Elin hade ju bara hittat en liten skruv/knapp som man kunde fingra på. Nädå, tjänstemannen var orolig för att hon skulle repa disken. En 1-åring. Näväl efter det så hette det Step back please så jag förstod hinten och gick bak några steg. Detta var ovanligt för Kina som brukar vara så barnvänliga. Men nu kom vi ju från Thailand där de också tycker om barn och framför allt så får barnen lite större svängrum. Så back to the cold Beijing!! I dubbel bemärkelse.

Nu har vi börjat ett nytt tidsschema med nedräkning. Den här gången är det till resan till Sverige. Det känns skönt men samtidigt så har vi haft så underbart här att det nog kommer att vara med blandade känslor som vi beger oss in i nästa äventyr. Vi får väl se vad jag skriver när det börjar närma sig. Framför allt påverkas man just nu av att vi haft tid tillsammans, i varmt skönt klimat. Då leker livet! Men vi saknar alla nära och kära hemma också så den delen ska bli skönt att få lite mer närhet till.

Imorgon är det vanlig dag här hemma men utan Tang. Hon är ledig. Jösses, hur ska jag klara av att ta hen om all tvätt själv?!?

Kommentera här: