The Science Museum

Idag klev vi upp med pappa Thomas och delade taxi med honom på väg till Hong Kongs Sience Museum, eller vetenskapsmuseet. På vägen dit slog det mig återigen hur olika standard det finns även i den här staden. Vi åkte förbi åtskilliga kvarter där tvätten hängde på linor utanför fönstren och husen såg mer eller mindre fallfärdiga ut. Kanske är det bara på utsidan och skenet bedrar men utifrån ser skillnaderna otroligt stora ut. Nog för att vi har skillnader mellan rika och mindre bemedlade även i Sverige men det är betydligt mer jämlikt än det är här. Att skillnaderna var stora visste vi ju från Peking men nu blev det tydligt även i en Metropolitan som Hong Kong.

Man får ju hoppas att det bara är det yttre som det är skillnad på. Ja även då i antalet dollar, men kanske inte i den inre lyckan? Det kommer förhoppningsvis från något annat än kronor och ören!

Nåväl, väl där så var ju hela museet öppet och gratis inträde till de 3 våningarna av ett Balthazar! Barnen älskade att gå runt och testa olika delar. Jag tror nog att vi hade fått mer ut av det med någon mer vetenskaplig och teknisk än jag men det gick bra ändå! Vi har gått igenom mat och vad den gör för oss, hur man sänder TV, ström, flygplan och bilar, såpbubblor och en hel massa annat. Det var roligt att se alla barn och även då större barn, vara så intresserade. Och Noel var glad och tacksam (! - hans ord) över att ha fått gå på ett riktigt museum... Tänk att det krävs så lite. Får väl testa Space museum nästa gång.

Vi tog tunnelbana därifrån till Causeway Bay och Times Square. Roligt att de har kvar de gamla brittiska namnen på mycket - både gator och byggnader. Där skulle vi inta en något försenad lunch. Lättare sagt än gjort med två små barn som är lite kräsna mot den asiatiska maten. Det blev till sist BLT - Hamburgare. Riktigt goda och båda barnen åt mycket och var glada. Trevligt att gå på restaurang och få en lugn och harmonisk stund med två små! Kanske håller de på att bli stora?

Utanför Time Square så fanns Batmobilen som vi självklart tog oss en närmare titt på. Häftigt! tyckte vi nog alla.Vi fick även en titt på Batman och någon skurk (antar jag...)

Det var något svårt att få barnen att titta in i kameran... Lite ljust, kanske!I kväll hade vi bokat klätterlokalen här på området. Så vi var där i ca 1 timme och klättrade och slog kullerbyttor. Båda barnen var riktigt duktiga på att klättra. Får nog sätta dem i klätterskola när vi kommer hem.

Nu väntar vi bara på att få se om tyfonen Rammasun drar förbi oss söderut eller om den ändrar kurs och går rakt på Hong Kong. Det återstår väl att se i morgon. Vi som hade planerat att hälsa på Musse och Mimmi då... Ja, ja vädrets makter kan man inte göra något åt.

Kommentera här: