Paradiset Key West

EFter en massa festande och en dag för återhämtning så styrde vi kosan mot Key West. Detta skulle bli första stoppet under vår bilhyrningstid. På vägen ner stannade vi till vid The Alligator farm och tittade på alligatorer, krokodiler, ormar och lite andra djur. Vi fick åka airboat ut i träskmarkerna och se alligatorerna livs levande. Fantastiskt rolig tur. Vi hade en skeptisk liten 7-åring med oss men han var helt såld efteråt.
 
På vägen ut till The Alligator Farm stannde vi vid Robert is Here! En helt fantastisk organisk frukt och grönsakshandel. Originalet till Farmers Market. Vi köpte med oss lite torkad frukt och provade självklart deras berömda milk shakes. Fantastiska!! Och vi klagade alla på Noel när han vill ha banan när det fanns så roliga smakkombinationer, men hans banan milk shake var absolut godast!
 
Bilresan var lång och varm men vacker!
 
Paradisstränder bredvid vägen på båda sidorna och ett turkosblått hav. Värmen var det inget fel på så tur att vi hade luftkonditionerad bil.
 
Strax innan vi kom upp på alla broar som förbinder alla olika öar såg vi den här skylten!
 
När vi väl kom fram strax före kl 18 och hade checkat in tod vi ett dopp i poolen. Svalkande trodde vi men poolen höll högre temperatur än luften... Vi gick in i stället, gjorde oss klara och åkte in till Key West. Thomas släppte av oss nere vid solnedgångsdelen av Key West och åkte och parkerade bilen. Och vilken solnedgång det var! Så vackert!
 
 
 
Och en lite bild fick vi innan Thomas och Elin dök upp. Då hade folklivet verkligen börjat. Det fanns försäljare, folk som uppträdde och andra som bara strosade runt och insöp atmosfären. Vi bestämde oss för att hämta mat och sätta oss nere vid kajkanten och njuta av folklivet och utsikten!
 
Dag två åkte vi in och gick för att besöka de berömda platserna. Southern most point, Heminingways hus passerade vi bara men killarna och Elin sprang upp i fyren och fick en fin utsikt över hela Key West.
 
Och självklart fick vi ett kort på skylten med alla destinationer.
 
Men roligast av allt var nog papperkorgarna vi passerade överallt... Snacka om återvinning och återvinning!
 
Vi tyckte alla om Key West och önskar kanske att vi kunnat stanna en dag till. Men vi åkte hemåt mot nya äventyr runt Miami.
 
Så dag 3 med bil for vi norrut i stället mot Ft. Lauderdale och Sawgrass Mills shoppingcenter. Det blev en snabbgenomgång innan vi kom till Target där vi stannade ett tag. Passade både stora och små shoppare.
Jag fick en bild på roliga flingor som vi inte ser hemma.
 
 
Shoppingen tog lite längre tid än vi väntat så vi bestämde oss för att boka på en dag med bilen och åkte till Hollywood beach och badade efter shoppingen! Härlig strand, bred och alldeles vit med både dusch och toa på stranden. Vår del av Miami har inte det så vi kände oss lite bortskämda.
 
Dag 4 med bil åkte vi till Key Biscane som är en av rikemansområdena i Miami. Och med fina stränder. Jörgen hade tipsat om den här stranden dit de åker när de vill leka amerikaner. Vi valde dock en annan strand och OMG vad den var vacker! Det var som att komma till Karibien!
 
Dock var det djupt direkt efter att man stigit i vattnet och det var lite mer tång så vi stannade inte så länge utan åkte till ett nytt shoppingcenter - Dophin Mall. Mer i min smak! Vanliga affärer och inte bara dyra märkdeskläder.
Lite shopping blev det men mest av Sally. Kul nog så uppskattade hon mina gamla favvoaffärer från tiden i San Diego.
 
Jag lämnar er den här gången med bilden av en otroligt vacker strand!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: