Små, små saker på besök

Ni som inte gillar små kryp sluta läs här....
 
Ni andra, som står ut, och som vi läsa om alla livets upp- och framför allt nedgångar fortsätt. För nu har 50% av den här familjen behandlats för huvudlöss. Igen!! Det är självklart den kvinnliga halvan av familjen som är renlig och attraktiv för de små krypen. Till min stor förtret.
 
Igår upptäckte vi, när vi hämta Elin och Noel efter skolan och åkte med ett helt gäng till Luxol Sportcenter, att Elin kliade sig mycket i huvudet. Det brukar inte vara något bra tecken - och det var det inte. Vi hittade till och med en som kröp i huvudskalpen på henne. Så hem och tvätta med lusmedel - tack Sophie - som tog med det hemifrån Sverige!! Det kom til lanvändning. Och i morse kände jag att det kliade. Förmodligen var det inbillning, för det fanns absolut ingenting när vi kammade. Men för säkerhets skulle så gjorde även jag behandlingen.
 
Sen har vi tvättat örngott, lakan, kläder, handdukar och allt som vi varit i närheten av. Och sen ett besök på apoteket här. Nytt lusmedel inöpt så vi har om 7 dagar för efter behandlingen och dessutom anit-lice schampoo.... Till och med de thär skrivande gör att det kliar i huvudet. Tänk så små otäckningar som kan föra så mycket med sig.
 
Vad de kommer ifrån återestår att ta reda på. Det har dock skickats ut lappar vid två tillfällen från skolan....
 
Nu ikväll har barnen varit på första tillfället på simskola. Och vad bra det gick! För Noel gäller det bara att få mer träning, slappna av och andas. Men Elin gick i poolen utan att kunna simma och kom upp efter att ha tagit i alla fall 3 simtag själv. Det var en lång, smal kille som ledde simskolan. Och han var helt suvärn med barnen - klar, tydlig och inget tjafs här inte.
 
Så nu ska vi väl kunna ha 2 simkunnig barn till sommaren hoppas vi!
 
Tack och hej från lusarn här på Malta!! Ha en trevlig kväll!

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Det går löss i Sverige med😱

Kommentera här: