Sommaren i Sverige

Vilken sommar vi har haft! Vilket väder vi har haft! Vilken härlig tid med nära och kära vi har haft! Helt enkelt underbart på alla sätt och vis!
 
Ja, vad kan man säga när jag längtade hem till kyla, regn och att få mysa i soffan i jeans och tjocktröja med en bok eller framför en film. Vad jag fick var 6 veckar med 30 graders värme och sol hela tiden. Den här sommaren måste gå till historien. Men medan alla klagade på att det var för varmt tyckte jag det var behagligt utan den höga luftfuktigheten vi har här i Manila.
 
Vi har under 6 veckar bott på inte mindre än 8 platser. Vi har kört 400 mil runt Sverige för att hälsa på alla och ändå finns det några vi inte hunnit träffa....
 
Vi har hunnit se det bästa av både västkusten och Öland. En liten del av Stockholm också.
 
Fantastiska Smögen med sina vackra sjöbodar är självklart värt ett besökt när man är på Västkusten. Vi tog morfar med oss och fick en trevlig lunch och lite brygghäng!
 
Ett måste är ju en tur med morfars båt till alla olika öar utanför Fjällbacka! Och matroserna sitter högst upp för att ha koll!
 
Detta är så myckt förknippat med min uppväxt. Blå hav, blå himmel och kala klippor. Så vackert i sin enkelhet! Jag njuter av att få spendera tid med den här kombinationen och att få en sommar som den som var är ju ett extra plus!
 
Fjällbacka från håll. En riktig pärla på Västkusten! Så glad att vi fick vara här så länge med barnen. Båda hittade några kompisar och var ute på lekplatser och sprang omkring länge på kvällarna. Mindre behov av att sitta med ipads och spela....
 
Och jag fick lite egen tid med maken på Café bryggan. Ett glas bubbel smakade gott i solnedgången!
 
Barnen gick på arkeologiskola en dag och tyckte det var superspännande att lära sig om hällristningar och bronsåldern. Noel skapade genast ett delat dokument med sina klasskompisar med fakta för kommande presentationer i skolan! Min son! <3
 
Efter att Thomas hade varit en kortare sväng på jobbresa till Amsterdam åkte vi rakt över Sverige för att besöka svärmor Mia och svärfar Gusti och alla deras 6 hundar. En trevlig överaskning var att stora tjejen Sally kom ner också!
 
Kalmar slott är vackert och ligger alldeles vid vattnet. Vi där och strosade runt innan vi åkte över bron till Öland.
 
Kvälldoppen var många på Öland. Nära till stranden och varmt i vattnet och i luften gjorde dessa till en trevlig kvällsövning!
 
Solnedgångarna kunde jag inte få nog av. Så vackra och med bron som syns på avstånd.
 
Vi gjorde en trevlig resa upp till norra Öland. Det som lockade mest när vi åkte upp var Böda strand. Dock var det blåsigt och trots värmen blev det kyligt när vinden låg på och vattnet blev också kallare med pålandsvind. Så det slutade med att vi åkte norröver i stället och besökte Långe Erik. Fantastiskt att se!
 
Det är vackert från toppen av fyren! Nästan så man kan gå mellan landtungorna.
 
När vi kom tillbaka till Fjällbacka så var kusinerna där och det blev en efterlängtad förening av dem. Så härligt att se hur roligt de har tillsammans trots att de inte setts på 1 år.
 
Noel coh Nils leker sten, sax och påse på en klippig ö!
 
Efter några dagar i Skövde med trevliga överraskning från fantastiska vänner som ordnade med födelsedagsmiddag och mycket prat. Helt underbart!! Det är sånt man saknar när man är utlokaliserad till andra länder. De riktigt nära och kära och gamla vännerna som finns där för en oavsett hur lång tid det går mellan mötena. Så underbart att hinna få lite tid med dem. Det behövde jag!
 
Sen var vi våra 3 dista dagar i Stockholm. Kusinerna skulle komma tillbaka och bodde i deras hur medan de var ute med båten på en skärgårdstur i Stockholm. Ett besök i city var en självklarhet.
 
Stadshuset stoltserar så fint precis vid vattnet. Den här bilden tog jag medan vi prommenerade till Mindcraft företaget Mojan dit Noel absolut ville ta sig. Till hans stora besvikelse fick vi inte komma in och hälsa på!
 
Vad vi istället hälsade på var Vasa skeppet. Sveriges största besöksmål i Stockholm men också ett av de största misstagen i Sveriges histora. Stoltheten som skulle hjälpa till i krigen som skönt på jungrufärden. Vackert är det dock att se skeppet!
 
Ett annat skepp vi fick se på nära håll var Leo. Leo är ett gammalt bogserfartyg som vår vän och kollega Magnus har köpt och renoverar upp. Tror han har stadens bästa utsikt!
 
Stockholm är en fantastisk stad med otroligt många gamla fina byggnader. Undrar just om det är vad folk noterar när man springer runt med andan i halsen i sin vardagshets. Ibland är det bra att vara ledig och kunna stanna upp och ta in!
 
Men samtidigt känns det skönt att vara tillbaka i sitt. Med sina saker, sina kläder. Inte våre möbler men ändå sitt eget krypin. Jag är mycket av en rutinmänniska och känner att det ska bli skönt att komma tillbaka till rutinerna igen. Skola, träning, jobb etc. Jag antar att var sak har sin tid - det är skönt med ledighet men samtidigt väldigt skönt att vara tillbaka i vardagen igen. Jag ser fram emot att följa barnen genom ytterligare ett år! De utvecklas och lär sig så mycket.
 
Det har regnat i princip hela tiden sen vi kom och tyfon på tyfon passerar runt oss och ger mer regn. Men än håller vi oss torra där vi är. Tyvärr är det inte alla andra som gör det. Men mer om det i nästa inlgga.

Kommentera här: