Peking here we come!

Hej och välkomna till Peking! Ja, nu var vi här och har varit i ett helt dygn. Har väl inte upplevt så mycket av det genuina än men vi har nosat på en del av svårigheterna som komma skall.

Först ska ni få en lite introduktion till boendet. Vi bor i lägenhet eftersom inget annat går att hyra på mindre än ett år! Men det känns helt lagom för oss under dessa omständigheter. Vi har två sovrum och två badrum, ett kök med matplats och en liten tv-hörna. Allt är fräscht med kakel, klinker och mycket speglar. Det sistnämnda kan ju bli en utmaning med en 1 åring men så har vi ju en tjej som kommer och städar i 4 timmar varje dag!!!! Undrar just vad hon ska göra men det är välputsat och skinande rent. Hon städar, tvättar, stryker och plockar och donar. Idag ordnade hon barnens få leksaker i militärisk ordning. De var fint uppställda! Jösses, så här välordnat har vi aldrig haft det tidigar, och då är vi båda relativt ordningsamma av oss! Men jag ska njuta av det under dessa 6 månader!


Här njuter Thomas och barnen i TV-soffan.


Köksdelen, skinande av marmor och glas som ni ser!


Badrummet som hör till master bedroom. Som ni ser får man inte vara blyg av sig. Det är glasväggar till hela badrummet! Sista muren i förhållandet som rivs....


Och så lilla Elin som redan busar loss vid och i sängen. Hon älskar alla kuddar som ligger som prydnad i sängen. De är mysiga! Men lite farliga säger mamma och pappa som håller andan när hon dyker ner bland dem. Rullar de så är golvet inte så mjukt.

Ja, nu vet ni lite mer om hur vi bor. Vi bor i ett område som heter Chateau Regalia och ligger vid alla andra gated communities i Peking. Nära flygplatsen och ca 40 kronor med taxi till Ikea! Och poolen får jag ju inte glömma. Den har vi provat både idag och igår. Noels älsklingsplats än så länge. Han trivs som fisken i vattnet i den. Mer vild än tam. Men vi fick rådet att hålla oss till ca 30 minuters badande då man inte vet hur vattenkvaliteten är i den. Känns ju tryggt! Men så är det när man lever långt från Svenssons trygga liv i Svedala. Lekplatser finns det flera stycken i vårt område men det är än så länge obeprövade eftersom poolens dragningskraft ännu inte slutat verka. 


Flygresan gick bra och barnen och vi vuxna sov faktiskt en del. Elin i en lite korg på väggen. Noel en stund på golvet i filtar och med kudde. Tills någon av personalen meddelade att "no, no no sleeping on the floor!". "Yes, yes" svarade vi och avvaktade så långt vi kunde med att plocka upp honom. Stackarn behövde ju få sova lite. Inte lätt att vara liten och flyga långt!



So long for now!

Kommentarer:

1 Hasse Eklund:

skriven

Städerska 4 h /dag jippie!!

2 LISBETH Öhman .Vad fint ni verkar ha fått det Peking:

skriven

3 Camilla:

skriven

Vilken fin lägenhet ni fått! Ljus och fräsch. Där kommer ni att trivas som "fisken i vattnet". Kramar till er alla.

4 Ann-Sofie:

skriven

Boendet ser jätte fräscht ut. Så gullig hon är Elin.

5 Ewa:

skriven

Vilken liten solstråle :-)) Fin lägenhet oxå! Märkligt med glasväggar å dörrar till toan, men det är ju inte svårt att se om den är upptagen då! Alltid ett plus!!

Kommentera här: