0 Läs mer >>
Jodå, att drömma lönar sig! Jag drömde om en dag utan regn - och tänk jag fick det! Underbart med en hel dag utan en endaste regndroppe. Ja, nästan i alla fall. De var så få och så små att jag inte räknar dem....
 
Jag sa ju det. Dröm och det kanske just slår in. Tänk vad som hade hänt om jag inte hade drömt om en regnfri dag. Då kanske vi hade vadat fram genom sjöar av vatten här i Hong Kong. Man vet ju aldrig. Men nu fick vi en uppehållsdag, med lite lägre temperaturer. Underbart!
 
Vi tog en långfrukost som vanligt med massor av hejande på diverse Disneyfigurer. Sen styrde vi kosan mot Disney igen. Den här gången följde pappa med från start, till Noels stora glädje. Det är nämligen bara pappa i familjen som vill åka vissa gunglika karuseller med mycket hög höjd. Så äntligen var det dags. Detta väntande i 4 hela dagar och så kom vi till RC (Radio Control) och den var stängd! Kan ni tänka er - STÄNGD. Suck och stön. Vad huvudet föll hos vår lille 7-åring. Men vi avvaktade och strax efter lunch öppnade den igen.
 
Det blev en kort dag på Disney eftersom vi skulle in till kontoret och säga hej då. Vi hade släpat med oss lite presenter, bara godis, kaviar och te men ändock inget som vi tänkte släpa med hem igen. Det blev lite längre besök än väntat eftersom de hals över huvud slängde sig iväg för att köpa en avskedsgåva till Noel och Elin. En hel påse var med lite gott och blandat för en lång resa hem. De är så omtänksamma och snälla. Att halva kontoret vill behålla dem båda är ju en annan sak. Men jag tror att vi tar gullungarna med oss hem igen. ;)
 
På vägen hem stannade vi i Mong Kok på Ladies Market eftersom Noel vill köpa sista gubben i någon byggleksak där han har alla andra. Kostar ju inget här i jämförelse med hemma. Så sagt och gjort så tog vi oss ut till Kowloon. Dock skulle ju halva Hong Kong också åt samma håll i MTR så vi fick väl vänta på si så där 4 tåg innan vi kunde knöka oss in. En snabb kvällmat blev det idag i all hast innan vi trötta tog en taxi tillbaka till Lantau och Disneyland Resort Hotel.
 
Nu har vi packat det vi kan packa. En kasse här med badkläder, en kasse där med reskläder, kläder till Disney och så datorgrejer och allt annat som ska med. Vi får väl se hur vi löser det hela. Det brukar gå bra!
 
Nu ska jag flytta på några barn och lägga mig och slappa och läsa i en tidning jag släpat med från Sverige. Känns skönt! Har verkligen haft en riktigt resortsemester. Allt vi gjort har varit här ute runt Disney. Barnen glada och nöjda, föräldrarna glada och nöjda. Hade väl bara tänkt träna lite mer... Men ambitionen kanske får räknas i alla fall?!

Att drömma lönar sig!

0 Läs mer >>
Ja, var ska jag börja? Det fortsätter att regna här, men det är ju 28 grader varmt så lite känns det faktiskt som att kliva in i duschen. Det värsta som kan hända är ju att man blir blöt. Man krymper ju inte ens!

Så hela dagen igår sprang vi mellan olika karuseller som var inomhus. Tills vi kände att vi kunde det och gick och såg en av alla fantastiska shower som Disney sätter upp. Den här gången blev det The Golden Mickey's. Det är som Oscarsgalan fast med bara Disney. Vilken fantastisk upplevelse! Tänk att få ynnesten att se något liknande utan att betala. Vilka fantastiska dansare, vika otroliga sångare och vilka fullständigt unika shower de sätter upp!

 

På vägen hem så fotade vi Disneyslottet eftersom Noel ville ha det med sig till skolan. Han har ritat av det så fint som del i läxan han fick. Och hela upplevelsen med slottet, showen, människorna och allt annat fick mig att börja fundera.


Fundera över drömmar och hur Disney passar in. Och om de gör? I allra högsta grad! Snacka om att drömma.
When you wish upon a star
Makes no difference who you are
Anything your heart desires
Will come to you

Och ja vi borde helt enkelt lära barnen att de ska drömma mer! Har man inga drömmar kan man inte nå någonstans heller. Det är lite synd att många av oss vuxna faktiskt slutar att drömma och bara lever i verkligheten. Tror att många av oss skulle må så mycket bättre om vi fortsatte att drömma. Vem vet en dag kanske våra drömmar blir sanna - oavsett vad de vara månne! Så fortsätt dröm, fortsätt jaga dina drömmar och sluta aldrig att tro att de kan bli verklighet.

Jag kommer drömma om att det är sol i morgon! ;)

 
Tyvärr syns inte mängden regn som föll, men det syns ju hur extremt snygga vi är.... (men det bjuder jag på!)

Här är mina barns drömmar besannade...

 
Tänk att träffa Elsa och Anna!!!

Att drömma

0 Läs mer >>
Vilken underbart härlig dag vi haft här! Sen frukost - något stökig på grund av besökarna (Musse, Mimmi, Långben och Pluto). De tog mycket uppmärksamhet i frukostmatsalen, men barnen var glada!

Sen till Disney. Och tro't eller ej - inga köer, lite folk och inget regn. Här har de lovat regn och åska varje dag och så kommer vi dit - mulet, behagliga temperaturer (i alla fall de första 10 minuterna) och absolut nada köer... Har aldrig upplevt något liknande! Vi väntade som max 15 minuter och det är väl vad som varit minimum tidigare.

Dagen avslutades med en härlig middag med underbara kollegor från både Hong Kong och Manila kontoret. En koreansk restaurang med hot pot style middag. Härligt med nya upplevelser i den kulinariska sfären. Och vår son blev genast kock! Han tog sin uppgift på absolut största allvar. "Nja, pappa den är klar nu!" deklarerade han stolt när hans far försökte få honom att överväga att steka köttet en stund till. Och sen gick han stolt omkring och serverade alla! Inte undra på att man blir stolt.Elin charmade de flesta i vanlig ordning. Hade väl minst 2 som ville adoptera henne, 1 som undrade varför vi inte hade barnen med oftare och 1 som erbjöd sig att följa med till både Disney och marknader bara hon fick hjälpa till med barnen!

Underbart att vara del av ett så härligt gäng! Har aldrig ångrat mitt beslut att lämna ett stort företag för nya äventyr med ett mindre. Vera&John - you rock!

Nya upplevelser

1 Läs mer >>
Åh, äntligen tillbaka i Hong Kong! Kändes befriande att stiga av planet. Vi hade alla sovit bra på flyget och Hong Kongs flygplats fungerar oerhört smärtfritt.

Vädret var väl lite si och så. Mulet, men trots det, att komma till ett subtropiskt klimat där man trots att regnet föll kunde gå ut i shorts och t-shirt är förunderligt härligt! Jag trivs i det här klimatet. Jag mår bra i det här klimatet. Och ja, jag vet, det var inte gassande sol från en klarblå himmel - det hade gjort det några tio grader varmare. Men faktum är att varje gång jag kommer till länder med varmt klimat känner jag en oerhört lättnad! Jag blir liksom lite gladare i sinnet.

Vi sov otroliga 12 timmar i natt allihop. En sen frukost i en frukostmatsal som liksom liknar Scandics barnhotell, lite a la Kolmården. Enda skillnaden är att här förstår man inte vad allt kackel betyder.... Lägg där till besök av Musse, Mimmi, Långben och Pluto och lyckan (eller olyckan) är total. Stökigt, bökigt och alldeles underbart! Barnen är glada och vi är glada!

Nu har vi slappat vid poolen en stund, haft lite simträning och bara njutit av vädret och stillheten. Vi hade hela poolen för oss själva. Alla andra är väl redan på Disneyland! Härligt.

Nu ska både jag och Thomas passa på och träna lite och sen så ska vi göra oss i ordning och bege oss in till centrala Hong Kong för middag med hela gänget.

Semester! Det här behövde vi!

Åter i Hong Kong