Turistattraktion för Pekingborna

Ja, jag vet inte när jag var en turistattration senast men det var nog 1988-1989 när jag besökte Thailand och Fiji för första gången. Då stirrade folk på mig. Nu stirrar de på mina barn. Elin får så mycket uppmärksamhet att hon kommer tycka det är konstigt när hon kommer hem och ingen reagerar. Blond och liten.... Och så pekar de på henne och säger massa saker till oss på kinesiska som vi inte förstår men det gör dem inget de fortsätter glatt att prata med oss i alla fall. Precis som vi skulle förstå mer om de fortsätter!!

Idag besökte vi ett shoppingcenter som är lite som Coop eller Maxi hemma. Det bestod av 3 våningar och som vanligt i kinesiska varuhus så åker man ända upp direkt och sedan jobbar man sig neråt. Det går bara att betala på våning 2! Underbar logik! Dt var otroligt mycket folk och varuvisare i varje hörn som med högtalare ville visa just sina produkter. Vilket kackel det blir för en annan som inte förstår! Men vi inhandlade en kick-bike till Noel och en boll att leka med i poolen. Och så lite mat. Ris i lösvikt! Kostade igenting i princip - men så är vi ju i Kina. Och kycklingfiléer 4 stycken för 25 kronor. Köttfärs 500 g för 12 kronor. Men annat är dyrt så det blir väl jämt upp i slutändan.

Än så länge har vi inte besökt de berömda klädmarknaderna. Får väl ta lite i taget. Vi har satt upp som mål att besöka lit olika turistattrationer på helgerna så att vi vet allt när vi väl får besökare. Om ca 2 veckor blir det lite svalare. Skönt! Just nu är det ca 35 grader och en hög luftfuktighet så duschen på morgonen kan ju lika gärna vara för man är lika blöt av svett när man väl kommer ut igen.

Idag har vår Tang (hemhjälpen) ledigt och även i morgon söndag. Så då får vi organisera alla leksaker själva. Se själv vad hon ordnade till åt oss!



Underbart! Men nu har vi inhandlat en stor låda för alla grejer så att barnen kan plocka själva. Elin använder den som gåvagn.

Nu ska vi krypa upp i soffan med sonen och titta på Lilla spöket Laban! Den filmen fick barnen av familjen Eklund-Modin innan vi åkte. Och Noel älskar den. Den har gått varje kväll hittills. Tack snälla ni!

Kommentarer:

1 Camilla:

skriven

Ha, ha. Va kul med babblande kineser, som tydligen tror att ni ska förstå ju mer de pratar.

Kommentera här: