Cupping o lala

För två dagar sedan så provade jag något nytt inom massageområdet. Cupping som det heter här eller koppning som jag tror att det kallas för i Sverige. Det härstammar ju från gammal kinesisk medicin så varför inte prova det när man är här? Det var intressant kan man minst sagt säga.

De tar fram en massa glaskoppar som de sticker in en tuss med eld på och sedan placerar de koppen på ryggen och när elden tar bort syret i koppen så skapas ett vakum som gör att huden dras upp och in i koppen. Det kändes mycket konstigt när de placerades på ryggen. Inte varmt som kanske kunde tänka sig utan snarare kallt. Sen ligger man där och väntar på att syret ska försvinna i ungefär 15 minuter och känner hur huden spänner mer och mer.

Så här ser man ut efteråt!


Vackert eller hur?

Vad det gör för nytta? Ja det ska främja blodgenomströmningen och lymfgenomströmningen. Om det ger något återstår väl att se. Men det var spännande. Jag la till 30 minuter rygg- och nackmassage och betalade 120 kronor. Prisvärt!

Måste passa på att visa hur det såg ut i morse när vi tittade ut.Just det första snön i Peking har kommit! Så i dag har vi varit ute och lekt i den lilla snön som var. Och kastat snöbollar. Elin skrattade förtjust och förundrat åt allt det blöta som fanns. Och jag insåg genast att vi måste shoppa igen. Blöta vantar, ingen mössa för mig och inga överdragsbyxor gör det lite kallt trots att temperaturen inte är så låg.

Kommentarer:

1 syrran:

skriven

Men jösses vad du ser ut på ryggen. Kan det där verkligen vara bra???

2 syrran:

skriven

Men jösses vad du ser ut på ryggen. Kan det där verkligen vara bra???

3 Suzanne Nimstad:

skriven

Rygg - och nackmassage är i alla fall aldrig fel.

Kommentera här: