Kinesisk logik?

Igår så skulle jag iväg och handla med Colleen. Vårt vardagsnöje iväg från barnen är att gå i mataffären. Igår var det skönt att ha henne med, för hon tog med mig till en billig affär för att köpa blöjor. Och som vanligt så pratar ingen engelska, så att hon kan haspla ur sig några ord på kinesiska underlättar.

Innan jag blev hämtad tog jag en dusch då jag inte hinner detta på morgonen och dagarna med två barn hemma går i ett. Skönt att känna sig lite fräsch igen eftersom det hade varit en ohyggligt kvalmig dag. Några minuter efter jag var klar vred vi på kranen och inget vatten kom. Jaha, tänkte vi, de håller ju på och renoverar så kanske har de stängt av vattnet tillfälligt. Inget mer att orda om detta. Jag åker och kommer hem 2,5 timmar senare och fortfarande inget vatten. Thomas kollar med Carl som bor 3 våningar under oss, och han har vatten. Konstigt! Så Thomas ringer till Customer Service och de säger helt sonika att det ingår vatten och el och gas för 1000 kronor varje månad i avtalet. När man har förbrukat det så stängs det helt enkelt av. Utan förvarning! Jippie! Hur ska vi kunna hålla reda på detta själva?

Nåväl de kom och skruvade lite så var det igång igen. Men de kunde bara sätta på det för ytterligare 1 dygn sen var någon annan tvungen att komma och göra något annat. Underbar logik!

Dessutom fick vi reda på att avtalet säger att det är 1000 kronor i månaden med maxgräns på 7000 på 7 månader. Detta skulle innebära att det kan vara 1200 en månad och 800 en annan. Men Carls enda kommentar till detta var: Sure! Så funkar det inte här. De kommer att kräva er på den del som är överdragen men ni får inget tillbaka om ni inte använder upp potten. Hur som helst så är det hela avklarat. Vi vet nu hur det fungerar och så vi kan återigen konstatera att det fungerar olika i olika länder. Tur att man är flexibel!

Och vad anbelangar den kinesiska logiken på priserna på blöjpaketen ska vi inte prata om… Det är en hel vetenskap för sig själv.

Kommentarer:

1 Ewa:

skriven

Tur att du hann å duscha klart i alla fall!! Hade varit öken å stå med schampo i håret å få klart för sig att: nähä, nu är potten uppduschad för denna månaden. Jippi liksom!!

2 Torbjörn:

skriven

Tjenis,



skönt ändå att höra att ni lever ett hyggligt liv, även om vattnet krånglar!

Hösten kommer här, även om värmen fortfarande finns kvar!

Idag är det biskopsvigning i Uppsala Domkyrka,

och i fredagskväll hölls en bejublad Jussigala på Operan,

till minnet av J Björlings 100 års dag.

Bla Jonas Kaufmann, fick oss alla i publiken att

komma i extas!

Även en "coming" kines medverkade, Yinjia Gong,han går just nu på Operahögskolan i Stockholm,

Tobbe

Kommentera här: