Gott Nytt Drakens År!

Vår andra nyårsafton borta från Sverige och inom loppet av 1 månad! Idag firar alla kineser hemma med familjen, det är nämligen family reunion day denna första dag på nyårsfirandet som pågår i 15 dagar. Det hela avslutas med en lantern festival. Kineserna har ledigt i en veckas tid under nyårsfirandet men man är ändå inte riktigt ledig. Företagen har nämligen ordnat det så att när de anställda ska vara ledig i en vecka så får de jobba lördagen innan ledigheten och söndagen efter. Så egentligen så är de lediga från söndag till lördag, d v s 3 extra dagar summa sumarum. Undrar just hur det påfundet skulle te sig i svenska öron! Nåväl,  idag har vi inte gjort mycket annat än att vi har lagat lite nyårsmiddag, om än en västerländska sådan. Kineserna äter mycket dumplings under nyåret som de lagar 1 vecka innan nyåret. Själva har vi ätit oxfilé med rödvinssås och hasselbackare. Mums! Det var en bra omväxling till vad vi normalt brukar äta, nämligen kyckling, kyckling, kyckling och ja, just det lite mer kyckling!


En oxfilé för första gången i Kina!

Och så tillbehören!


Tomatsallad, rivna morötter till barnen och så lite fuccacia.


Och så ett gott rödvin från Jenny Lou's! Mums!

Ja det var verkligen gott tyckte maken och jag själv men ack vad man stressar för att få i sig innan barnen tröttnar och vill därifrån. Till vadå? Två utspelade barn i soffan! Tänk att telefoner kan vara så roliga, själv använder jag den för att ringa och möjligen SMS:a.


All teknik som finns när man föds är naturlig... Hm, undrar just när jag är född?! Kanske på stenåldern?


Stilen är underbar! Ibland drar hon filten över benen och riktigt myser också...

Men på tal om stil så måste jag visa ett kort på lilla damens stil vid matbordet när maten inte är intressant längre. Inte för att man ska uppmuntra fötter på bordet men den här stilen har hon haft sen hon var 6 månader gammal. Hoppas att den växer bort!Nåväl, i morgon ska vi ut och utforska nyårsfirandet på riktigt. Om vi har läst oss till rätt information så ska det vara lite uppträdande och matstånd och annat roligt i parkerna imorgon. Vi hoppas självklart på några drakar, riktiga kinesiska nyårsdrakar som man brukar se på film! Så håll ögon och öron (nåväl, kanske blir svårt för er) öppna så får ni veta mer om vad vi gjorde och vad vi fick se i morgon. Och kanske om vi kunde sova med allt fyrverkeri som de varnat oss för. Så tills dess: Gott Nytt Drakens År!

Kommentarer:

1 syrran:

skriven

Vad stor hon har blivit lilla Elin! Tur att hon kommer hem nu så moster får lära känna henne.

kram

Kommentera här: