Härliga fredag

Vi börjar få en härlig rutin här på morgonen. Vaknar, äter frukost, barnen slappar och jag yogar. Undrar just hur rutinen förändras nästa vecka då det är dags för skola och en helt ny vardag? Tror varken barnen eller vi förstår vad som kommer hända. Men det ger sig nog.
 
Det är en underbar stund och jag njutar mer och mer för varje dag. Den där korta eller lite längre stunden på yogamattan är som en liten bit av himmelriket. Jag börjar bli fast.... Yinyoga - balsam för själen och underverk för kroppen och bindväven. Kanske kommer bli ordning på det här skrothögen man skaffat sig trots allt! Och utsikten från yogamattan är ju värt allt bara den....
 
I går var vi runt banken och skulle öppna bankkonto. Kan väl inte vara så svårt?? Men ack så vi bedrog oss. Börjar förstå mañana filosofin här i medelhavet. Det går inte fort att skaffa saker här. För att få maltesiskt id-kort som man behöver till bussar och annat, måste man ha personnummer och för att få det måste man ha anställningskontraktet och för att få det måste man ha x och för att få bankkonto måste du ha allt! Grattis och om du inte har maltesiskt id-kort än funkar passet men då måste du ha en arbetsreferens plus kopia på pass och en kopia på en räkning som stärker din adress eller din adress på ett bankutdrag. Ja, jösses.... Men det är bara att vänja sig vid detta! För att få id-kortet måste man åka in personligen till Valetta och ansöka om det. Lite krångligare än hemma. Eller så är vi bara vana för att vi föds in i allt och redan finns. Kanske är det samma visa för alla immigranter som just nu kommer till Sverige? Stackars dem i så fall, inte bara har de flytt krig och elände men ska kanske också behöva krångla med en massa papper?
 
Nåväl, vi är i alla fall ett steg på vägen! Och vi fick lite härliga bilder och en skön promenad längs havet! Det är ju aldrig lång till vattnet här på ön. För mig som annars bor mitt i Sverige utan vatten runt omkring är detta underbart och jag njuter varje dag jag tittar ut genom förnstret!
 
Det här är taget från en bro som går ut till en trappa från vårt komplex ner till strandpromenaden. Så härlig att stå här och uppleva allt.
 
Poolhäng och bra restaurang på hotell Fortina är granne med trappan där vi går upp till oss. Och fortsätter man 10 minuter längre bort ligger kontoret.
 
Så härligt att se båtarna glida förbi och solen glittra i havet!
 
Idag lördag ska hela företaget hem till chefen och hans familj! Ska bli trevligt att se hur de bor. Huset de hyrt ligger granne med skolan och deras yngsta är jämnårig med Elin. De fann varandra i måndags när vi åt middag tillsammans. Känns skönt att de har varandra när skolan börjar på måndag!
 
 

Kommentera här: