Makalösa Malta

Man blir lite tagen av Malta när man landar. Sen hamnar man så småningom i ett stadie där allt blir vardagsmat. Men när man ser tillbaka på bilder och även som nu, när vi har besök och får se Malta genom deras ögon blir man lika tagen igen.
 
Det är otroligt vackert med den karga, men ändå varma, sandstenen mot det klarblå havet som skiftar i olika färger. Skådespelet som ljuset ger över Valetta vid soluppgång och solnedgång är helt fantastiskt. Tror aldrig jag kommer att se mig mätt på det.
 
Förra helgen åkte vi upp med några nyfunna vänner till Gozo som är den norra ön. Vi hade aldrig varit där och hade inga förväntningar egentligen. Vi åkte till en liten stad som hette Xlendi. Där hittade vi på rekommendation en liten mysig restuarang som blev vårt lunchställe. inbäddad mellan höga klippor, med en liten strand alldeles i närheten där barnen kunde kasta stenar när de ätit upp.
 
 
Efter maten tog vi trapporna upp för att titta på den fantastiska utsikten.
 
 
 
Och lika många trappor ner på andra siden ledde till en liten grottliknande utfart mot havet. Det var vackert, om än trångt och vingligt att ta sig dit.
 
 
På skärtorsdagen fick vi besök av Lena och Karin. Alltid roligt att få besök framför allt för barnen! Men också för oss. Dessutom uppskattar jag ursäkten att bege sig till Valetta igen. Älskar den här staden. Finns så mycket att se och så mycket historia att uppleva. Vi var på 5 D film om Malta vilket var fantastiskt roligt. 20 minuters film om olika slag som inträffat på ön, men också vad som gör den speciell och vad som är värt att se! Om Maltesernas drömmar då och nu.
 
 
Sen tog vi oss en promenad mot vågbrytaren vi ser från lägenheten. Passade på att ta detta fantastiska kort där vi ser vårt lägenhetskomplex i bakgrunden. Och med tre trallande jäntor i förgrunden!
 
Det blev en spännande promenad på vinglande klippor. Och mitt ute i ingenting mötte vi en kollega! Vad är oddsen för det??
 
 
Här är bron eller vågbrytaren från andra hållet. Vattnet var helt fantastiskt klart! Kul för barnen att få hoppa och springa runt på klipporna. Själv hittade jag lite glada budskap inskrivna på klippväggarna.
 
 
Will for sure do that, if I get in the mood for creativity! Or please pass it on to me!!
 
Kanske inte precis kreativitet, men jag ska i alla fall bjuda på en bild som jag är otroligt nöjd med själv. Det är fullmånen som visade sig i torsdags kväll. Helt makalös! Som hämtat ur värsta Disneyfilmen. Håll till godo och under tiden passar jag på att önska er alla en riktigt härlig och glad påsk!
 
 
No filters used!
 
 
 

Kommentera här: