Inflatable Unicorn Island, Subic

I fredags var det fullt upp. Medan barnen var i skolan och mannen på jobbet fick jag det stressigt värre. Morgonen startade med ett träningspass med min underbara PT Mia. Sen var det packande som stod på schemat tillsammans med inköp av födelsedagspresent till Thomas fyller år idag faktiskt! Så, igen: Grattis på födelsedagen älskling!

 

Vi hämtade barnen och på pricken 14.40 styrde vi kosan norrut på väg mot Subic. Subic ligger ca 16 mil (160 km) nordväst om Manila. Ditvägen gick lekande lätt och vi var framme i tid för en trevlig kvällsmat och en episk solnedgång! Vi åkte med goda vänner så även barnen hade kamrater att hänga med (gud förbjuder att vi kallar det leka nu för tiden!!).

 

Vi hade ett mål med resan och det var den enorma flytande lekparken i vattnet utanför Subic Bay – The Inflatable Uncorn Island! Ja, men ni hör ju. Vem skulle inte vilja åka dit? Stället är som ett enormt lekland för både barn och vuxna på grunt vatten med rutschkanor, hinerbana, broar, torn, gungor med mera!

 

Med hela 3 400 m2 stor ytan (eller 8 basketplaner!) är det lätt att förstå varför det kallas ”den störst flytande lekplatsen i Asien”. Byggt för vuxna som behöver hitta sitt inre barn igen är den lika rolig för oss som för barnen. Och lita på mig när jag säger att du behöver hjälpa dina små prinsar och prinsessor när de ska upp, över och under alla hinder. Det här är nämligen mer som en Total Wipeout bana korsad med American Ninja Warriors! Är du rädd att doppa huvudet är detta inte platsen för dig. Jag säger bara: Var beredd att bada!

Välkommen att ta fram barnet inom dig!
 
Det krävs styrka och mod att ta sig förbi vissa hinder!
 
Många var doppen då man handlöst föll i vattnet.
 
Whoho!
 

När du väl har tröttnat på att bounca runt på banorna och falla i vattnet så har du en loungeyta att re-la-la-laxa på! Pink Bali lounge area är en enda stor sockertoppsliknande yta med saccosäckar i syrénlila och rosa med rosa parasoll med tofsar och fjärilar hängande som dekorationer. Man kan inte annat är älska det!

Ytan var mycket mindre än jag förväntat mig men å andra sidan är du inte där så mycket....
 
 

Kostnader för detta enorma lekparadis varierar med tiden du vill spendara där. Det minsta paketet är 1 timma för 499 pesos (100 kronor) upp till heldagspass för 849 pesos (150 kronor). Väl spenderade pengar om du frågar mig! Visst hade vi några tillfällen med barn som grät men det gick snabbt över och de var ute igen för att prova nya delar eller återvända till sina favoriter!

 

Ska jag ge ett tips till andra som kan vilja ta fram barnet i sig eller ta med sina egna barn eller barnbarn så är det att vara där tidigt! De öppnar 8. Vi kom klockan 9 och då var det inte så trångt på banan även om det säkerligen var en hel del människor på plats redan och vi fick mycket lek på liten tid. Ju längre på dagen desto mer folk även om de har tidsanpassade slotar man köper. Men det verkar som att folk i allmänhet inte är så morgonpigga… Och det var inte heller vågorna för de kom efter lunch. När vi gick ut en sista gång efter att ha inmundigat maten (välbehövlig energi trots den ganska torftiga serveringen) så var vågorna lika mycket vårt bekymmer och problem som alla människor. Ju mer folk, desto instabilare bana. Ju mer och högre vågor, desto instabilare bana. Så med både vågor och mer människor blev det en ganska svårmästerlig lekplats att vara på.

 

Slutbetyget på denna resa blir ändå 8 av 10

 

Kommentera här: